ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordea ändrar boräntorna

Storbanken Nordea höjer boräntorna med 0,20 procentenheter för lån med tre månader och ett års löptid, medan räntan på bolån med tre års bindningstid sänks med 0,10 procentenheter.

Nordea följer Handelsbankens och Swedbanks exempel och justerar upp boräntorna på flera löptider. Det framgår av ett pressmeddelande. 

För bolån med tre månader och ett års löptid innebär förändringen en höjning med 0,20 procentenheter till 2,09 respektive 2,19 procent, medan boräntan med två års löptid höjs med 0,15 procentenheter till 2,14 procent.

De som väljer att binda sitt lån till tre år gynnas istället av förändringen då räntan där sänks med 0,10 procentenheter till 1,89 procent.

”De korta marknadsräntorna har stigit efter Riksbankens besked om höjd reporänta, vilket gör att vi har fått högre upplåningskostnader. Samtidigt är trenden för de längre marknadsräntorna snarare nedåtgående och därför väljer vi nu att ytterligare sänka boräntan på ett av våra bundna alternativ”, säger Michael Skytt, bolånechef på Nordea, enligt pressmeddelandet.

Ränteförändringarna kommer att börja gälla från och med den 9 januari 2019.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies