ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nokia ser fördelar i amerikanska attacker mot Huawei

På sikt kan telekomjätten Nokia gynnas av USA:s svartlistning av Huawei. Det uppgav vd:n Rajeev Suri under bolagets årsstämma på tisdagen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Analytiker har pekat ut både Nokia och svenska Ericsson som potentiella vinnare efter USA:s attacker mot kinesiska Huawei. 

”Det kanske finns långsiktiga möjligheter men utöver det är det svårt att säga något just nu”, sa Rajeev Suri under tisdagens stämma enligt Reuters.

På måndagen föll teknikaktier på bred front efter att USA svartlistat Huawei vilket fått flera underleverantörer till det kinesiska telekombolaget att ställa in sina leveranser. Tisdagshandeln bjuder på återhämtning för bolag som Intel, Broadcom och Qualcomm efter att amerikanska myndigheter utfärdat ett 90 dagar långt undantag för underleverantörer.

Nokias ordförande Risto Siilasmaa kunde dock inte låta bli att rikta en känga mot den kinesiska konkurrenten enligt nyhetsbyrån Bloomberg. Medan han medgav att bolagets värdering för tillfället är ”otillfredsställande” och att bolaget har arbete att göra underströk ordföranden att Nokias kunder inte behöver vara oroliga av geopolitiska skäl.

I slutet av april rapporterade Nokia en överraskande förlust för årets första kvartal vilket fick aktien på fall. Med en stängning på 49,5 kronor på Stockholmsbörsen på tisdagen handlas aktien fortfarande ned 8,9 procent sedan rapportsläppet trots att kursen stigit de fyra senaste handelsdagarna.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies