1515
Annons

Nicolas Hassbjer föreslås som ny ordförande för IAR Systems

Valberedningen i IAR Systems föreslår att Nicolas Hassbjer väljs till ny styrelseordförande i bolaget vid årsstämman den 27 april. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Innehåll från NefcoAnnons

Så kan företag med hållbara lösningar få hjälp att växa

Trond Moe, Managing Director på Nefco.
Trond Moe, Managing Director på Nefco.

Tillgång till kapital kan vara en utmaning för företag som vill växa. Har företaget en lösning som driver på omställningen till ett mer hållbart samhälle, kan Nefco hjälpa till.

– Vi är beredda att erbjuda riskvilligt kapital så länge syftet är att skapa en positiv inverkan på miljön, säger Trond Moe, Managing Director på Nefco.

Över stora delar av världen pågår en omställning till ett mer hållbart samhälle. 

De nordiska länderna ligger långt framme inom forskning och utveckling på området – men samtidigt kan marknaden här vara för liten för företag som vill skala upp verksamheten och växa med sin lösning.

Ett alternativ kan vara att söka sig till marknader utomlands – men då krävs riskvilligt kapital vilket kan vara svårt att få för unga eller små företag. 

Nefco kan erbjuda finansiering till små och medelstora företag som har lösningar som skapar en positiv inverkan på miljö och klimat, som till exempel utsläppsreducering av klimatgaser eller minskad spridning av miljögifter.

– Om man har en lösning med stor potential och som är något som kan och bör skalas upp internationellt, då kan vi vara speciellt intresserade av att hjälpa till, säger Trond Moe.

Nefco har finansierat över 1500 projekt

Finansieringen erbjuds på marknadsmässiga villkor, både som lån och som investeringskapital, samt bidragsfinansiering till förstudier för internationalisering. 

– Vår roll är att fylla gapet som uppstår då traditionella banker och privata aktörer inte vill hjälpa till, säger Mikael Reims, Vice President, Origination på Nefco.

Nefco har sedan starten finansierat 1559 projekt. Bara under 2021 beviljades krediter och bidragsfinansiering till 91 projekt. Över 600 små och medelstora företag har fått finansiering för att växa internationellt.

Finansieringen kan sträcka sig upp till fem miljoner euro, men även mer vid behov.

– Vår ambition är inte bara att utveckla ett företag, men revolutionera en hel bransch. Det ser vi att vi kan göra med den finansiering som vi erbjuder, avslutar Mikael Reims.

Om Nefco
Nefco, den nordiska gröna banken, är ett internationellt finansinstitut som grundades 1990 av de fem nordiska länderna. Vår uppgift är att påskynda den gröna omställningen och det gör vi genom att finansiera den initiala uppskalningen av nordiska miljö- och klimatvänliga lösningar på internationella marknader. 

Läs mer på: www.nefco.int/sverige

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nefco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?