1515
Annons

Nexstim tror på minskad rörelseförlust

De kostnadsbesparingar som medicinteknikbolaget Nexstim meddelade om den 26 mars uppskattas leda till en mindre rörelseförlust 2020 jämfört med 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Nordkorea försvarar ryska annekteringar

Jo Chol-Su, nordkoreanska utrikesdepartementet.
Jo Chol-Su, nordkoreanska utrikesdepartementet.Foto:Naoya Osato

Nordkorea ställer sig bakom Rysslands annektering av ukrainsk mark och anklagar USA och dess allierade för att ägna sig åt ”gangster”-beteende i sina försök att stoppa Moskva via FN.

Förra veckan meddelade president Vladimir Putin att man annekterat fyra områden i Ukraina efter att man iscensatt så kallade ”folkomröstningar”.

Från USA och väst har man avfärdat omröstningarna som en bluff och svurit att aldrig erkänna annekteringarna.

Men Jo Chol-Su vid det nordkoreanska utrikesdepartementet hävdar att det ryska förfarandet var fullt legitimt och ”skedde i enlighet med FN-stadgan som slår fast principerna om folkens jämlikhet”, säger han i ett uttalande, enligt den statskontrollerade nyhetsbyrån KCNA.

I fredags lade Ryssland in sitt veto mot ett USA-drivet förslag i FN:säkerhetsråd om att fördöma annekteringarna. Både Kina och Indien valde att avstå från att rösta, vilket innebar att Ryssland stod utan stöd.

Jo påstår dock att USA genom sitt förslag försökte ”missbruka” säkerhetsrådet och att man ägnade sig åt ”gangster-liknande” metoder i syfte att ”kränka en stats suveräna rättigheter och grundläggande intressen”.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera