ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

New York på minus men Citigroups rapport ger stöd åt finanssektorn

USA-börserna inledde den nya veckan i minusterritorium i spåren av svag kinesisk handelsstatistik och en avsaknad av tecken på att USA-politikerna ska nå en lösning på den nu rekordlånga federala nedstängningen. Finans var enda plussektor sedan Citigroup rapporterat.

Strax efter 18.30 var Dow Jones industriindex 0,3 procent lägre, det bredare S&P 500 var 0,4 procent ned medan Nasdaq Composite tappat 0,7 procent.

Citigroup var först ut av de amerikanska storbankerna med rapport för det fjärde kvartalet. Det justerade resultatet kom in något högre än snittförväntan, bland annat hjälpt av en god kostnadsdisciplin och aktien ökade 3,5 procent.

Investmentbanker steg beskedligt inför en skur av bankrapporter senare i veckan. Att Citis intäkter från räntehandel varit lägre än förväntat verkade hämmande.

Kraftbolaget PG&E nära halverades sedan det framkommit att det förbereder en ansökan om konkursskydd.

Sportklädesbolaget Lululemon Athletica stärktes 8 procent efter att bolaget höjt sina prognoser för vinsten per aktie såväl som intäkterna det fjärde kvartalet.

Kinas export och import sjönk båda oväntat i december och amerikansk tekniksektor gick, likt utvecklingen globalt, överlag svagt. Apple backade exempelvis nära 2 procent, i nyhetsväg har underleverantören Dialog Semiconductor meddelat att en klenare intäktsprognos.

Utöver Kinakonjunkturen oroas marknadsaktörer även av konsekvenserna av "shutdown" som nu är inne på den 24:e dagen. Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var dock oförändrad vid 2,70 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies