ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börserna vänder ned – Tesla pressas

De ledande börserna i New York inledde nedåt på fredagen efter tre raka uppgångsdagar. Riskviljan hos investerare har dämpats då den kinesiska regeringen de senaste dagarna har signalerat en ovilja att återuppta handelssamtalen med USA.  

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,2 procent till 25.811. Det bredare S&P 500 hade backat 0,6 procent till 2.860 medan tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,5 procent till 7.860.

Samtliga sektorer backade och sämst gick det för industrier som var ned 0,9 procent, medan kraftsektorn endast sjönk marginellt. 

Oron kring handelsavtalen påverkade teknikjätten Apple vars aktie sjönk 0,7 procent. Instinet har sänkt riktkursen med hänvisning till att handelskonflikten sannolikt kommer att tynga Apple på kort sikt. 

Elbilstillverkaren Tesla var ned 4 procent. Vd Elon Musk har enligt uppgifter på Market Watch informerat anställda om att bolaget ska sänka kostnaderna ytterligare.

Bättre gick det för Under Armour som steg 5,2 procent efter att ha uppjusterats till övervikt från neutral av JP Morgan.   

Deere, som bland annat konkurrerar med Volvos anläggningsmaskinsdivision (CE), sjönk 5 procent efter att ha sänkt sina helårsprognoser för både försäljning och resultat. USA:s handelskonflikt med Kina har bland annat orsakat stora efterfrågeunderskott för sojabönder vilket har gröpt ur investeringsviljan i lantbruksindustrins maskinparker. 

En annan förlorare var grafikkorttillverkaren Nvidia som vände ned 1,1 procent trots att aktien gått upp i torsdagens efterhandel efter en stark rapport. Kurspressen kom efter att Nvidia inte velat upprepa sin helårsprognos och sagt att det inte ser någon återhämtning på kort sikt i datacentermarknaden.

Halvledarbolaget Applied Materials steg däremot 5,4 procent efter att resultatet slagit de neddragna förväntningarna.

Bilddelningstjänsten Pinterests aktie rasade 11 procent efter att ha släppt den första kvartalsrapporten som börsnoterat bolag. Aktien har dock gått starkt sedan börsdebuten i april och steg 7,6 procent på torsdagen inför rapporten som kom efter stängning.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 1 punkt till 2,29 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies