ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på USA-börserna – Target rusade tvåsiffrigt

  • Foto: Richard Drew

Federal Reserves resonemang som ledde fram till räntesänkningen i juli var inget som fick marknaderna att reagera när Fed-protokollet offentliggjordes på onsdagen. På Wall Street stängde börserna med uppgångar. 

Dow Jones storbolagsindex slutade 0,9 procent upp, samtidigt som det bredare indexet S&P 500 handlades upp 0,8 procent. Nasdaq Composite avancerade 0,9 procent.

Sektorvis gick det bäst för sällanköpsvaror och även tekniksektorn gick starkt.

Bland enskilda bolag rusade detaljhandelskedjan Target över 20 procent sedan såväl kvartalsvinst och omsättning varit över förväntan. Sektorkollegan Lowe's steg samtidigt drygt 10 procent sedan det redovisat en starkare vinstökning än förväntat, jämfört med det andra kvartalet 2018.

I fordonssektorn hittades Fiat Chrysler 2,9 procent högre i New York sedan italienska tidningen Il Sole 24 Ore skrivit att diskussionerna om en sammanslagning med franska Renault återupptagits.

Tesla hade det samtidigt tyngre och backade med 2,2 procent, mest av komponenterna som ingår i Nasdaq Composite.

Boeing och Caterpillar var upp 2,5 respektive 0,8 procent i det positiva handelssentimentet.

I tekniksektorn var Apple upp 1,1 procent, medan chiptillverkarna Broadcom och Nvidia steg 2,5 respektive 2 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer