ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Detaljhandelskedja rusar på Wall Street – börserna öppnar på grönt

De ledande börsindexen i USA öppnar på plus på tisdagen sedan oron över de globala tillväxtutsikterna lättat något.

Dow Jones industriindex öppnar upp 0,8 procent medan det bredare S&P 500 stiger 0,8 procent. Nasdaq stiger 0,9 procent jämfört med stängning dagen före.

På måndagens handlades New York-börserna runt oförändrade nivåer. I Asien bjöd Tokyobörsen på en återhämtning efter måndagens kurspress medan börserna i Fastlandskina fortsatte nedåt. Även i Europa låg flera ledande börser på plus på tisdagseftermiddagen, men med litet minus i Stockholm. 

På råvarumarknaden har oljepriset gått upp på tisdagen i och med att konjunkturoron lättat något liksom att ökade spänningar i Venezuela hotar att begränsa utbudet av olja. De sedvanliga veckosiffrorna över oljelager från branschorganisationen API kommer klockan 22.30.

USA-räntorna har stigit, med den tioåriga statsobligationen upp till 2,44 procent efter att ha varit nere på 2,38 procent på måndagskvällen. USA-dollarn har stärkts mot euro och yen från måndagen. 

Musikströmningsbolaget Spotify gör en ny förvärvsräd inom innehållsproduktion genom förvärv av podcaststudion Parcast. Spotify-aktien stiger 0,3 procent i öppningen. Någon köpeskilling framgår inte av Sportifys pressmeddelande om affären.

Bland andra enskilda aktier klättrar Apple 1,3 procent efter ha backat på måndagen när bolaget höll ett lanseringsevenemang om bland annat en tidigare utannonserad streamingtjänst. 

Tesla, som backade på måndagen, på uppgifter om minskad försäljning sedan årsskiftet, vände upp drygt 2,5 procent efter öppning.   

Detaljhandelskedjan Bed Bath & Beyond skjuter i höjden med över 23 procent på mediauppgifter om att aktivister vill byta ut hela företagets styrelse. 

USA-statistik före öppningen visade att bostadsbyggandet i februari var svagare än väntat och för månaden innan reviderades siffrorna ned. Statistiken gav dock ingen direkt marknadsreaktion.  

Av eftermiddagens fortsatta makrodata riktas blickarna främst mot hushållens konfidensindikator för mars klockan 15.00. I februari var utfallet på 131,4 klart högre än väntat. För mars räknar bedömarna med att hushållsindikatorn ska fortsätta upp till 132,0, enligt Reuters prognossammanställning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer