ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nevs köper in sig i Koenigsegg

  • Kai Johan Jiang, storägare i Nevs som investerar i Koenigsegg. Foto: TT och Jack Mikrut.

Elbilsutvecklaren Nevs har beslutat att investera 150 miljoner euro – motsvarande 1,5 miljarder kronor – i sportbilstillverkaren Koenigsegg, rapporterar Affärsvärlden.

Nevs satsar enligt tidningen ytterligare 150 miljoner euro i ett samägt bolag, där de tillsammans med Koenigsegg ska utveckla el- och hybridbilar.

Investeringarna ger 20 procent av aktierna i Koenigsegg och 65 procent av aktierna i samriskbolaget.

”År 2020 ska vi ha produktion i både Ängelholm och Trollhättan. Vi ska tillverka tusentals Koenigsegg-bilar. De ska behålla Koenigseggs kvalitet, men kommer att vara billigare än i dag”, säger Kai Johan Jiang, storägare i Nevs, till tidningen.

Såväl statsminister Stefan Löfven (S) som infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) har informerats om investeringarna, som görs sedan Nevs nyligen meddelat att man fått en ny majoritetsägare i det kinesiska konglomeratet China Evergrande Group.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer