Hoppa till innehållet

Annons

Nettoinflödet till aktiefonder uppgick till 12,2 miljarder kronor i september

Under september uppgick det totala nysparandet i fonder till 10,1 miljarder kronor, enligt Fondbolagens Förening.

Innehåll från ViaCon GroupAnnons

Stål: Framtiden för en hållbar infrastruktur

Så kan användandet av återvinningsbart, klimatneutralt stål inom infrastrukturkonstruktion leda till långsiktig hållbarhet.

Enligt branschorganisationen World Steel Association är stål ett av världens mest återvunna material: 2021 kom omkring 680 miljoner ton stål från återvunnet material. Stål är också det främsta materialet vid stora infrastrukturprojekt som exempelvis brokonstruktioner, men det används även till stor del i förnybara energiprojekt för t.ex. sol-, vatten- och vindkraft eller geotermisk elproduktion. 

Det är dags att sudda ut det oförtjänt dåliga ryktet om att stål skulle vara en betydande orsak till förorening och miljöförstörelse. Förr var stålproduktion beroende av energikrävande processer som släppte ut växthusgaser, men tiderna har förändrats. Tack vare det klimatneutrala stålet kan ståltillverkare nå målen om nettonollutsläpp och göra stål till det självklara materialvalet vid infrastrukturkonstruktion. 

Läs mer om hur stålet smider en framtid byggd på hållbar infrastruktur. 

Men övergången till klimatneutralt stål löser inte bara föroreningsfrågan. Det kastar också nytt ljus över stålets oumbärliga egenskaper för en långsiktig infrastruktur: hållfasthet, styrka och mångsidighet. 

– Det är viktigt för konstruktörer, ingenjörer och alla andra aktörer inom infrastrukturkonstruktionens värdekedja att tänka om och se stålet som den förnybara resurs det är, förklarar Mattias Hakeröd, Chief Human Resources & ESG (Sustainability) Officer, ViaCon Group. – Stål är världens mest hållbara, kostnadseffektiva och återanvändbara material, och helt förenligt med behoven i de snabbt föränderliga ekologiska landskap där infrastruktur som broar och kulvertar byggs. 

Framtidens konstruktionslösningar förutsätter material som är slitstarka, återanvändbara och återvinningsbara, och som ger mindre invasiva och mindre störande resultat. Stållösningar kommer att bli det smarta valet för en infrastrukturkonstruktion som tar hållbarhet in i framtiden.

Läs mer om hur stålet smider en framtid byggd på hållbar infrastruktur.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ViaCon Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera