ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nervös väntan på negativt Wall Street inför Alcoas rapport

New York-börsen handlas ned och befäster därmed de senaste dagarnas mönster med en dags uppgång följd av en dags nedgång. Marknaden spänner sig inför Alcoas rapport, som kan sätta tonen för rapportperioden.

Vid 20.30-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,5 procent till nivån 25.666, vilket dock är nästan 4 procent över den botten kring 24.700 som prickades in i torsdags förra veckan när oron var som starkast.

Rädsloindikatorn VIX, volatilitetsindexet som då kulminerade kring 29, har nu bedarrat till strax under 18. Det är dock klart över nivåerna mellan 12 och 14 som rådde innan oron förra veckan slog till.

På onsdagen drar USA:s rapportsäsong igång på allvar på traditionsenligt sätt, nämligen genom aluminiumjätten Alcoas rapport för juli-september, som publiceras strax efter stängning. Aktien har tappat ungefär en tredjedel av sitt börsvärde hittills i år i skuggan av handelskriget.

I korten ligger enligt Bloombergs genomgång av analyser bland annat följande: 

* Intäkter på 3,31 miljarder dollar (2,96)

* Rörelseresultat (justerat ebitda) på 650 miljoner dollar (561)

Vid halvårsrapporten spådde bolaget att helårets justerade ebitda-resultat skulle landda på 3-3,2 miljarder dollar.

Bland analytikerkommentarerna märks exempelvis Morgan Stanleys gissning att helårsprognosen för rörelseresultatet ska upprepas, och att bolaget ska avisera återbäring till aktieägarna på runt 100 miljoner dollar, uppdelat i aktieutdelning och återköp.

Berenberg håller inte med om det sistnämnda, och tror inte på några besked om återbäring.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies