ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nent rusar 15 procent på sammanslagning

Streamingbolaget Nordic Entertainment group, Nent, rusar 15 procent under onsdagsmorgonen efter att ha ingått avtal med norska Telenor om att slå samman Viasat Consumer och Canal Digital. 

Parterna kommer vardera att äga 50 procent av aktierna i det nya samägda bolaget som kommer att omsätta cirka 7,6 miljarder kronor och ha nästan 1,3 miljoner abonnenter. Kvarvarande Nent kommer att fokusera i än högre grad på streamingtjänsten Viaplay.

”Sammanslagningen kommer att generera betydande aktieägarvärde och ligger helt i linje med vår strategi att fokusera på de avsevärda möjligheter vi ser på den snabbväxande streaming-sektorn”, säger Nents vd Anders Jensen.

Samgåendet förväntas ge årliga kostnadssynergier om cirka 650 miljoner kronor med full effekt från 2022.

”Vidare förväntas betydande försäljningssynergier som en effekt av möjligheter till merförsäljning av Viaplay samt minskad churn i det samägda bolaget”, skriver Nent.

Integrations- och andra relaterade kostnader förväntas uppgå till cirka 900 miljoner kronor och kommer att rapporteras i det nya samägda bolaget.

Affären är villkorad EU-godkännande och förväntas slutföras under den första halvan av 2020.

Di:s Johan Wendel lyfte i somras Nent som en lågt värderad kassaflödesmaskin som är väl positionerad för att leverera lönsam tillväxt i framtiden. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer