ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nedgångar mildrades i New York – Nasdaq vände upp på grönt

  • TT/AP Foto: Richard Drew

Efter kraftiga fall inledningsvis på torsdagen mildrades nedgången på Wall Street till stängningsdags. Nasdaqs kompositindex slutade på plus 0,4 procent medan Dow Jones föll 0,3 procent och S&P 500 slutade på minus 0,2 procent.

De stora techbolagen ledde revanschen med undantag av Apple, som alltjämt tyngs av signaler om en vikande efterfrågan på smartphonemarknaden.

Amazon steg 1,9 procent, Netflix var upp 2,7 procent, Google klättrade 1,7 procent och Facebook med 1,2 procent. Apple föll däremot 1,1 procent och föll därmed tillbaka bakom Microsoft och Amazon i börsvärde. 

Vändningen kom sedan uppgifter i Wall Street Journal på torsdagskvällen gör gällande att den amerikanska centralbanken Federal Reserve överväger att signalera en "vänta och se"-mentalitet efter den förmodade räntehöjningen i december. 

Anledningen uppges vara en tillbakatryckt inflation, och sammantaget skulle det kunna leda till en långsammare räntehöjningstakt under 2019, skriver tidningen.

På S&P 500 tryckte it-jätten Hewlett Packard upp sin kurs med 6,4 procent medan Cisco Systems gick bäst av Dow Jones-bolagen med en uppgång på 2,2 procent.

Sears-aktien steg med 3,9 procent efter nyheten tidigare på torsdagen att bolagets styrelseordförande Eddie Lamperts investeringsfond lagt ett indikativt bud på den anrika varuhuskedjan.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies