ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen öppnar på minus – modebolaget faller på rapport

Stockholmsbörsen inleder onsdagen handel på minus 0,4 procent, medan storbolagsindex öppnar ner 0,5 procent.

Modebolaget Kappahl inleder faller 13 procent efter svag rapport.

De ledande New York-börserna backade på tisdagen efter att Fed-chefen Jerome Powell varnat för ökade ekonomiska risker i sitt tal under kvällen. De ledande indexen backade mellan 0,7 och 1,5 procent. Även de amerikanska marknadsräntorna sjönk efter Fed-chefens uttalande men återhämtade sig något under natten. Dollarn stärktes mot både euro och yen under natten.

Även i Asien var utvecklingen överlag negativ på onsdagsmorgonen.

På bolagsfronten redovisade klädbolaget Kapp-Ahl ett rörelseresultat på 6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019, att jämföra med 121 miljoner i samma period föregående år.

"Försäljningsmässigt har det tredje kvartalet varit en besvikelse, bortsett från Polen som fortsatt utvecklas mycket bra. Kapp-Ahl har haft ett för svagt erbjudande på de nordiska marknaderna då vårt damerbjudande inte varit tillräckligt attraktivt. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt relevanta för vår viktiga damkund", skriver vd:n Elisabeth Peregi i rapporten. Aktien öppnar ned 13 procent.

Även sektorkollegan RNB visade korten på onsdagen och redovisade ett resultat efter skatt på -27 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret (3). Aktien faller 7,7 procent.

Klädbolaget Wesc meddelade på tisdagskvällen att bolaget har likviditetsbrist och är i behov av rörelsekapital. Bolaget beräknar att rörelsekapitalet kommer att räcka till slutet på augusti och att bolaget värderar ett antal potentiella lösningar. Aktien faller 5,6 procent.

Det Investoranknutna riskkapitalbolaget EQT siktar på en börsnotering i september. EQT hoppas på en värdering om 7 miljarder euro. Det rapporterar den danska tidningen Børsen.

Nordea har två obligationsfonder som är så pass dyra att kunderna bör förvänta sig att förlora pengar på placeringar i dessa produkter, skriver danska Jyllandsposten. Detta i spåren av gårdagens nyheter om att Danske Bank gjort bedömningen att Finanstilsynet kommer att ge allvarlig kritik för att sparprodukten Flexinvest Fri rekommenderats, trots att den haft negativ förväntad avkastning.

Bland morgonens rekommendationer har Jefferies höjt Skogsbolaget Billerud Korsnäs riktkurs till 134 kronor från tidigare 110 och rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på tisdagen strax under 121 kronor efter en uppgång om 7,6 procent på tisdagen, men faller tillbaka något under onsdagens tidiga handel till nivån 118,90 kronor.

JP Morgan har inlett bevakning av Securitas med rekommendationen undervikt med riktkursen 145 kronor. Aktien handlas ner 1,5 procent till priset 162,80 kronor.

På onsdagens makroagenda väntas en rad amerikansk statistik på eftermiddagen svensk tid. Bland annat grossistlager och handelsbalans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer