ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nederman bättrar resultatet – orderingången upp 10 procent

Miljöteknikbolaget Nederman ökar både omsättning och resultat under årets andra kvartal. Samtidigt ökade orderingången med lite mer än 10 procent på årsbasis justerat för valutaeffekter.

Omsättningen ökade med 22 procent justerat för valutaeffekter till 1.096,2 Mkr. Orderingången landade på 1.044,1 procent vilket motsvarar en ökning på strax över 10 procent på årsbasis justerat för valutaeffekter.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 84,9 Mkr, upp från 71,3 Mkr under fjolårets andra kvartal. Fjolårets siffra har justerats för effekter av övergången till redovisningsprincipen IFRS 16.

Tillväxten har varit särskilt god i Europa under kvartalet enligt vd Sven Kristensson. Däremot har verksamheten i Asien utvecklats betydligt svagare.

”En förklaring till detta är den oro som handelskonflikten mellan USA och Kina har gett upphov till, vilken inneburit att våra kunder avvaktar med sina investeringsbeslut. Även om marknadsförutsättningarna i Asien är utmanande är vi inte nöjda med hur vår försäljning har utvecklats i regionen”, skriver han i en kommentar till fredagens rapport.

Marknaderna i USA och Kina präglas fortsatt av osäkerhet men enligt Sven Kristensson är grundsynen optimistisk. han uppger att bolagets senaste förvärv nu helt integrerats i verksamheten.

”Detta gäller inte minst Luwa, som under kvartalet visat betydande styrka. Vi har under kvartalet också fått flera bevis på Luwas starka varumärke och goda kundrelationer”, skriver Sven Kristensson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer