1515
Annons

Nederländernas regering uppges avgå

Foto:Olivier Matthys

Nederländernas regering, med premiärminister Mark Rutte, avgår, rapporterar nederländska NOS.  

EQT-förvärv uppges planera bud på it-tjänstebolag värt 70 miljarder

Riskkapitalbolaget Baring Private Equity, som håller på att köpas upp av EQT, är i samtal om att lägga att bud på it-tjänstebolaget DXC Technology, enligt uppgifter till Bloomberg.

Det amerikanska bolaget, som har stigit de senaste dagarna på uppgifter om ett potentiellt uppköp, värderas till motsvarande 70 miljarder kronor.

Den senaste veckan har det cirkulerat spekulationer om ett bud på det börsnoterade it-tjänstebolaget DXC Technology. På tisdagen skriver nyhetsbyrån Bloomberg, med hänvisning till källor, om att det är det asiatiska riskkapitalbolaget Baring Private Equity som är i samtal med det amerikanska bolaget om ett potentiellt uppköp.

DXC Technology har bekräftat att bolaget har kontaktats av en ”finansiell sponsor” angående ett potentiellt förvärv. Aktien stiger med drygt 5 procent på tisdagskvällen vilket innebär att den är upp med 17 procent de fem senaste handelsdagarna. Bolaget är därmed värt 6,5 miljarder dollar, motsvarande 70 miljarder kronor.

Baring Private Equity är självt under uppköp av svenska EQT. I mars ingick EQT avtal om att förvärva bolaget för motsvarande 71 miljarder kronor i dåvarande växelkurs. Affären är planerad att slutföras under det fjärde kvartalet.

DXC Technology tillhandahåller framför allt analys- och affärsprocesstjänster till försäkrings- och flygbolag. Förra året försökte den franska teknikleverantören Atos att köpa upp bolaget, men den affären avbröts senare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera