1515
Annons

Nedåt på Wall Street – Occidental Petroleum rusade

Foto:Nati Harnik

USA-börserna avslutade veckan tydligt nedåt när stigande räntor återigen var i fokus. Bland enskilda bolag gick oljebolaget Occidental Petroleum mot strömmen efter att Warren Buffetts investeringsbolag Berkshire Hathaway fått grönt ljust att köpa mer aktier. 

ECB-topp: Räntor kommer att höjas så mycket som behövs

ECB kommer att höja styrräntorna så mycket som det behövs för att sänka kärn-inflationen. Det sade ECB-rådsledamoten Francois Villeroy de Galhau på tisdagen, enligt Reuters.

Han sade att ECB bör gå till neutral räntan, utan att tveka, till slutet av året. Därefter kan ECB inleda den andra delen av resan, som kan vara mer flexibel och långsammare.

Det betyder inte att räntehöjningarna kommer att stoppa där, men att ECB kommer att behöva ha en övergripande bedömning av utsikterna för inflationen och ekonomin.

Enligt Villeroy bör ECB varken på ett överdrivet sätt överraska finansmarknaderna eller strama åt de finansiella förhållandena alltför abrupt.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera