ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nedåt på börsen – svettigt för hygienbolaget

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med en ny nedgång efter en rapportintensiv morgon. Mot strömmen går bland annat tobaksbolaget Swedish Match som stiger omkring 1,5 procent medan industrihandelskoncernen Indutrade rasar med nästan 10 procent. 

Efter fem minuters handel hade både Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index och OMXS30 backat med omkring 0,9 procent. 

I bräschen för nedgången går Indutrade, med Lundbergföretagen som största ägare, som rasar 10,1 procent i den inledande handeln. Bolagets ebita-resultat uppgick till 574 Mkr vilket kan jämföras med 543 Mkr under samma period i fjol. Den organiska tillväxten uppgick till minus 1 procent för både omsättning och orderingång. 

”Skillnaden i efterfrågan mellan produkter, segment och marknader har ökat något och inom ett antal segment har utvecklingen planat ut, exempelvis inom bygg och anläggning samt fordon”, skriver vd Bo Annvik i rapporten. 

I banksektorn rasar Nordea med 5,9 procent efter att ha redovisat ett räntenetto på 1.071 miljoner euro vilket var under analytikernas prognos på 1.104 miljoner euro enligt Infront Datas sammanställning. 

”Vår prestation är inte tillfredsställande och det krävs ytterligare åtgärder för att stärka det finansiella resultatet”, skriver Casper von Koskull, vd för Nordea, i rapporten.  

Lastbilskoncernen AB Volvos rörelseresultat landade på 15,1 miljarder kronor vilket var 11 procent över analytikernas prognos på 13,5 miljarder kronor. Orderingången uppgick till 47,8 miljarder kronor vilket var under väntade 49,1 miljarder kronor. Aktien backar med 0,4 procent. 

Hygienbolaget Essitys justerade ebita-marginal uppgick till 11,6 procent under det andra kvartalet vilket var 0,4 procentenheter under analytikernas prognos på 12 procent. Aktien backar med 3,8 procent i den inledande handeln. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer