ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nedåt på Stockholmsbörsen för tredje dagen i rad

Stockholmbörsen var på ett fortsatt småsurt humör under torsdagen och backade för tredje dagen i rad. Bland förlorarna hittar vi bland annat förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs som backade 4,7 procent. 

När torsdagens handel summerades var det breda OMXSPI-indexet ner 0,4 procen medan OMXS30 hade tappat 0,6 procent. 

Bland OMXS30-bolagen gick stålbolaget SSAB i täten för nedgången med tapp på 3,2 procent följt av läkemedelsbolaget Astra Zeneca som är ner 1,6 procent och verkstadsbolaget Sandvik som tappade 1,6 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi medicinteknikbolaget Getinge som steg 1,8 procent följt av folkaktien Telia och säkerhetsbolaget Securitas som ökade 0,3 procent. 

Bland övriga storbolag sjönk Billerud Korsnäs med 4,7 procent medan omsorgsbolaget Attendo steg 2,3 procent. 

På rapportfronten redovisade nätbanken Avanza ett nettoresultat på 101 Mkr under det andra kvartalet vilket var i linje med analytikernas prognos enligt Bloombergs sammanställning. Aktien steg med 0,9 procent. 

It-företaget Proact redovisade ett resultat efter skatt på 12,8 Mkr under det andra kvartalet vilket kan jämföras med 35,2 Mkr under samma period i fjol. Aktien rasade med 16,3 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer