ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nedåt på NY-börserna – Netflix och GM mot strömmen

De stora börserna i USA avslutade veckan nedåt och satte punkt för veckans uppgångssvit. Mot strömmen gick GM och Netflix.

Dow Jones industriindex och S&P 500 slutade strax under nollan medan Nasdaqs kompositindex föll 0,2 procent.

Uppgången i biljätten GM:s aktie kom sedan koncernchefen Mary Barra på bolagets kapitalmarknadsdag kommunicerat att vinsten för 2018 bli högre än tidigare prognos. Dessutom guidade GM för högre vinst per aktie 2019 än vad analytikerna räknat med.

Aktien steg med över 7 procent och drog dessutom med sig sektorskollegorna Ford, plus 2,0 procent och Fiat Chrysler som klättrade 1,6 procent.

Streamingjätten Netflix steg med 4,0 procent och gick därmed tydligt mot tech-strömmen som annars var idel nedgångar. Netflix steg på bland annat höjda rekommendationer.

Som jämförelse slutade Apple ned 1,0 procent. Två av teknikjättens största återförsäljare i Kina har på fredagen kraftigt sänkt priserna på vissa Iphonemodeller, enligt Financial Times. Wall Street Journal rapporterade samtidigt att Apple planerar att släppa tre nya modeller av Iphone i höst.

Activision Blizzard föll 9,4 procent efter nyheten att gamingbolaget bryter med sin långvarige utvecklingspartner Bungie, som står bakom spelsuccén Destiny. Flera analytiker anser samtidigt att beslutet kan vara positivt i längden då det frigör resurser för nya och andra speltitlar. 

Amerikanska konsumentpriser sjönk 0,1 procent i december medan kärn-KPI steg 0,2 procent. Det var första nedgången på nio månader för KPI, till följd av lägre bensinpriser. Utfallen var dock i linje med förväntningarna och gav inga utslag på finansmarknaderna. 

/Texten uppdateras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer