1515
Annons

Nedåt på Asienbörser

Tokyobörsen följer Wall Street och tappar nära 2 procent i morgonhandeln.

Innehåll från RekomoAnnons

Tänker andra hand i första hand

Fler och fler företag och organisationer inser fördelarna med att tänka begagnat i stället för nytt när de gör om sina kontor. Rekomo hjälper företag att inreda med återbrukade och prisvärda möbler.

– Vi köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler över hela Sverige, förklarar Jonas Åström, VD Rekomo. Vi erbjuder allt från hela arbetsplatser med bord, stolar, skärmväggar, förvaring men även möbler till övriga utrymmen som lounger, fikarum och konferensrum.

Helhetslösning

Jonas Åström menar att det inte är svårare att köpa in begagnad kontorsinredning än att köpa helt nytt.

– Vi är som vilket annat inredningsföretag som helst. Vi har ett stort utbud av återbrukade kvalitetsmöbler och köper in stora kvantiteter så vill man ha en enhetlig möblering löser vi det.

Rekomo hjälper till med allt från att komma med inredningsförslag till leverans och montering.  Dessutom kan de köpa och hämta de gamla möblerna för återanvändning hos andra företag. 

– Många kontorsmöbler och annan inredning är av väldigt bra kvalitet och håller länge. Sådana möbler köper vi gärna in. Även om fler och fler tänker andra hand i första hand slängs det tyvärr fortfarande alldeles för mycket möbler. Är en stolsdyna sliten så kan vi klä om stolen i ett nytt fräscht tyg i den färg kunden vill ha, säger Jonas Åström.

Nytt kontor till halva priset

Ofta går det knappt att se att möblerna är begagnade och många hade nog blivit förvånade om de visste att all inredning i det splitternya kontoret faktiskt är återbrukat. Prislappen för en kontorsrenovering med begagnad inredning brukar hamna på ungefär hälften av vad det hade kostat att köpa in helt nytt. Men även om ekonomin är viktig så är miljöbesparingen den största vinsten.

Attraherar arbetskraft

Många företag har idag hållbarhet som ledstjärna och då ska det naturligtvis även inbegripa kontorsrenoveringen. Och den ökade miljömedvetenheten märks, intygar Jonas Åström.

– Förr köpte man begagnat för att det var billigare, idag har det svängt och nu köper många begagnat främst för att det är bättre för miljön. För många företag är det också ett medvetet val för att locka yngre miljömedvetna medarbetare som vill arbeta på ett företag som tar miljön och hållbarhetsfrågan på allvar. 

På senare tid har även flera offentliga verksamheter genom ramavtal fått förutsättningar att inreda sina lokaler med begagnade möbler. Det är ett stort steg framåt.

Flerårsgaranti och leasingmöjligheter

Marknaden för begagnade kontorsmöbler har utvecklats mycket de senaste åren och Rekomo erbjuder alltid minst två års garanti även på begagnade kontorsmöbler. Det finns också möjlighet att hyra eller leasa möbler.

– Kunden kan välja om man vill hyra en månad eller över en längre period. Företagen får en ökad flexibilitet och kan anpassa sitt kontor efter olika behov, säger Jonas Åström.

Om Rekomo
Rekomo säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och har erbjudit återvunna och prisvärda kontorsmöbler sedan 1992. Grunden i affärsidén är hög kundnöjdhet och låg miljöpåverkan – det är lika viktigt att kunden ska bli nöjd med sitt kontor som att rädda miljön. 

Läs mer på rekomo.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rekomo och ej en artikel av Dagens industri

Morgonkoll: Uppåt på Asienbörserna med Hongkong i täten

Foto:Kin Cheung

De ledande börserna i Asien bjöd på fortsatta uppgångar under onsdagen i spåren av tisdagens lyft på Wall Street. De störta uppgångarna hittar vi i Hongkong som hade stängt på tisdagen. 

Strax efter att klockan passerat 6 svensk tid var Tokyobörsens Nikkei 225-index upp 0,4 procent. Bland enskilda bolag stiger konglomeratet Softbank 2,3 procent medan modebolaget Fast Retailing stiger 1,1 procent. Mot strömmen går tv-spelsbolaget Nintendo som tappar 0,1 procent och biltillverkaren Toyota som backar 0,2 procent. 

I Hongkong lyfter Hang Seng-index 5,5 procent efter att ha hållit helgstängt på tisdagen. Teknikjätten Tencent lyfter 5,5 procent medan e-handelsbolaget Alibaba stiger 7,9 procent och biltillverkaren Geely 6 procent. 

Bland övriga börser i regionen stiger Australienbörsens S&P/ASX 200 med 1,6 procent medan sydkoreanska Kospi lyfter 0,2 procent. 

De kinesiska fastlandsbörserna håller fortsatt stängt för helg och även den indiska aktiemarknaden håller stängt på onsdagen. 

I USA steg breda S&P 500 3,1 procent, Dow Jones 2,8 procent och tekniktunga Nasdaq 3,3 procent på tisdagen.

Nyheter från natten och morgonen från Nyhetsbyrån Direkt:

Börserna i New York visade upp en stark handel på tisdagen med dagshögsta stängningsnivåer. Bland sektorerna hamnade energi och konjunkturkänsliga konsumentbolag i toppen. Breda S&P 500 handlades upp 3,1 procent. 

Twitters aktie, som större delen av tisdagskvällen var handelsstoppad efter uppgifterna om att Elon Musks bud kan gå igenom, återupptog handeln igen strax innan amerikansk börsstängning. Aktien var då upp över 22 procent. CNBC rapporterade att det i en SEC-anmälan nu framgår att Teslagrundaren i måndags skickade ett brev till Twitter, där han meddelade bolaget om sin avsikt att gå vidare med ursprungsbudet om 54:20 dollar per aktie. 

De amerikanska lagren av råolja minskade med 1,8 miljoner fat under förra veckan, enligt branschorganisationen American Petroleum Institute, API. Samtidigt minskade bensinlagren med 3,5 miljon fat och lagren av destillat minskade med 4,0 miljoner fat. 

Philip Morris meddelade att det förlänger acceptfristen ytterligare för budet på Swedish Match. Det nya datumet är satt till den 4 november. Per den 3 oktober hade aktier motsvarande 0,51 procent av kapital och röster accepterats i erbjudandet. 

Skälet till att acceptfristen förlängs är att Philip Morris saknar konkurrensgodkännande från EU. Tidigare under tisdagskvällen rapporterade Reuters, med hänvisning till källor, att Philip Morris kommer få grönt ljus av EU. 

Nya Zeelands centralbank, Reserve Bank of New Zeeland (RBNZ), höjde på onsdagen styrräntan med 50 punkter till 3,50 procent. Enligt kommittén måste de penningpolitiska förhållandena fortsatt stramas åt till dess att de kan vara säkra på att det finns tillräcklig återhållsamhet med utgifterna för att få tillbaka inflationen till intervallet om 1 till 3 procent per år.

Håll koll på...

Mer inköpsnytt
I måndags sjönk inköpschefsindex för den svenska industrin under 50-strecket, vilket indikerar avmattning. I dag är det dags för inköparna inom tjänstesektorn att rapportera om september. En nedgång är att vänta även här.

… även från USA
Inköpschefsindex för tjänstesektorn från ISM spås även det falla i september, men blygsamt. Det sker dessutom - precis som i Sverige – från starka nivåer. Och i både juli och augusti steg indexet oväntat. Augusti bjöd på högsta noteringen på fyra månader.

Pengar ut i Thule
Från och med onsdagen handlas Thule utan rätt till utdelning. Allt annat lika bör aktien backa med 6,50 kronor. Som säljare av rätt dyra konsumentvaror har Thule-aktien haft ett jobbigt år, med en nedgång på cirka 60 procent.

Föråkare
Den amerikanska jobbsiffran för september, som publiceras på fredag, är veckans statistiska höjdpunkt. På onsdagen kommer en vink om vartåt det lutar i form av lönehanteringsföretaget ADP:s siffror över antalet anställda i privat sektor.

Hela agendan hittar du här. 

Du missar väl inte: Stora rörelser i korten för oljan

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera