ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nedåt för USA-terminerna efter Donald Trumps senaste Kina-uttalande

Terminerna för de amerikanska börserna sjunker till minus 0,3-0,5 procent i kölvattnet av Donald Trumps uttalande att handelsavtalet med Kina kan dröja till efter presidentvalet 2020, även om Kina gärna skulle vilja ha ett snabbt avtal.

”På vissa sätt gillar jag idén med att vänta till efter valet med ett avtal med Kina, men de vill ha ett avtal nu och vi kommer att ta ställning till om huruvida avtalet är rätt eller inte”, sa Donald Trump till reportrar på tisdagen.

Marknaden gillar inte utsikterna att ett avtal ska hänga i luften i nästan ett år till och marknaderna världen över reagerade negativt. Stockholmsbörsen backade under nollan och i USA föll terminerna för de stora börserna. Vid 13.45-tiden är Dow Jones ner med 0,4 procent, S&P backar 0,3 procent och Nasdaq faller tillbaka till minus 0,5 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer