ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

NCC ska bygga hotell åt Liseberg – räknar på vattenpark

  • Foto: NCC

NCC och Liseberg har tecknat kontrakt för utbyggnaden av ett upplevelsehotell med ett ordervärde på 850 miljoner kronor.

Kontraktet är tecknat genom det samarbete mellan NCC och Liseberg som inleddes 2018. Sedan dess har parterna tillsammans planerat, budgeterat och projekterat handlingar för utbyggnad av nöjesparken med ett upplevelsehotell, en vattenpark samt parkeringar.

”Det här är ett spännande uppdrag som vi nu tar till nästa fas. Ett partneringsamarbete med en gedigen planeringsperiod är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt”, uppger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden i ett pressmeddelande.

NCC kommer att bygga upplevelsehotellet vid Södra entrén. Hotellet blir drygt 30.000 kvadratmeter stort och får 457 rum. Bygget påbörjas under hösten och förväntas stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

Parterna planerar även att bygga en vattenpark, vilket de flaggat för tidigare. Riktpris för denna del av projektet förväntas antas av Lisebergs styrelse under 2020.

Entreprenadkontraktet för upplevelsehotellet orderregistreras i fjärde kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies