Annons

NCC sätter ribban – Vd:n: Så ska vi dubbla vinsten till 2023

Tomas Carlsson är vd för Johnson-sfärens byggare NCC sedan 7 maj 2018. Han tog då över ett företag vars huvudverksamhet, byggrörelsen, hade varit lönsamhetsmässigt pressad en tid och där företrädaren sparkades hösten 2017 eftersom helhetsutvecklingen ansågs undermålig av styrelsen. Aktien har sedan tillträdet trevat sig fram sidledes, medan OMXSPI stigit cirka 20 procent.
Tomas Carlsson är vd för Johnson-sfärens byggare NCC sedan 7 maj 2018. Han tog då över ett företag vars huvudverksamhet, byggrörelsen, hade varit lönsamhetsmässigt pressad en tid och där företrädaren sparkades hösten 2017 eftersom helhetsutvecklingen ansågs undermålig av styrelsen. Aktien har sedan tillträdet trevat sig fram sidledes, medan OMXSPI stigit cirka 20 procent.Foto:Joakim Kroger

NCC inför ett nytt vinstmål, satt på nettonivå, och överger det tidigare som avsåg en rörelsemarginal som aldrig uppnåddes.

Dessutom tidssätts målet till 2023, och vd Tomas Carlsson förklarar nu hur det ska nås.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?