Nasdaq: Manipulation i sociala medier kan leda till handelsstopp

Foto:Daniel Acker

Börsoperatören Nasdaq håller ett vakande öga över sociala medier och kan införa handelsstopp om kommunikation på desamma kan paras ihop med ovanlig aktivitet i en aktie. 

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från CupraAnnons

Nya CUPRA Formentor - mobilitet med eldrift

Nya CUPRA Formentor kan bli årets bil 2021.
Nya CUPRA Formentor kan bli årets bil 2021.

Nya CUPRA Formentor placerar sig mitt emellan premium- och volymsegmentet på bilmarknaden och kombinerar fördelarna hos en prestandabil med SUV:ens karaktärsdrag. 

Nu har den nominerats som finalist i den prestigefulla tävlingen Årets bil 2021.

– CUPRA Formentor e-Hybrid är en symbol för begreppet hållbar mobilitet. Det är den perfekta tjänstebilen, väldigt mångsidig, både sportig och hållbar med ett bra förmånsvärde, säger Marcus Akmal, Fleetchef på CUPRA Sverige.

 

CUPRA är en spinoff från det spanska bilmärket SEAT, där den som en bilmodell utgjorde en högprestandabil som bland annat användes i tävlingssammanhang. Konceptet var så lyckat att man beslutade sig för renodla CUPRA som ett eget, fristående bilmärke. 

Nu lanseras på allvar CUPRA Formentor, märkets första helt egenutvecklade modell.

– CUPRA Formentor är en bil med en stark personlighet, den framhäver sina olika egenskaper, sportighet och prestanda, på ett mycket uttrycksfullt sätt, säger Marcus Akmal.

Plug-in hybrid ger fördelar

Rent tekniskt ligger bilen i absolut framkant på marknaden just nu. Bland de olika drivlinor som erbjuds finns två plug-in hybrider.

– Med vår hybridteknik kombinerar vi elmotor med bensinmotor så att man slipper räckviddsångest. Tanken är att det ska vara sportigt samtidigt som det är hållbart. Med elmotorn kommer man drygt fem mil, vilket räcker för vardagskörning för många. Vill man köra längre får man hjälp av bensinmotorn, säger han.

CUPRA Formentor är ständigt uppkopplad mot nätet. Via en app i mobiltelefonen får bilen veta till exempel vem i familjen som ska köra, och ändrar själv inställningen för förarsätet och de olika speglarna. Dessutom kan rätt radiokanal väljas och temperaturen anpassas.

– Alla kan ha sina personliga inställningar, säger Marcus Akmal.

Har man glömt var man parkerat bilen kommer man kunna hitta den via sin mobiltelefon. En annan finess är att bilen på egen hand kontaktar verkstad när det är dags för service.

1 350 fria mil på 100 procent förnybar el

I ett samarbete med energibolaget Skellefteå Kraft erbjuds alla ägare av en laddbar CUPRA upp till tre års fri hemmaladdning, motsvarande 1 350 mils körning, om de också byter elleverantör.

– Som ett av Sveriges största energibolag har vi en viktig roll i utvecklingen till ett hållbart samhälle, och genom att tillhandahålla vår förnybara el till elbilsägare möjliggör vi den omställningen. Genom den här satsningen hjälper vi CUPRA:s kunder, som redan vid bilinköpet stod för ett hållbart val, att fortsätta på den vägen, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft och tillägger:

– Utvecklingen mot elektrifiering går otroligt fort och tillsammans med CUPRA gör vi det lätt och lustfyllt att ställa om till ett hållbart resealternativ. Tillsammans visar vi att det är möjligt.

Kan bli årets bil 2021

Den första mars i år utses vinnaren av Årets Bil 2021 och CUPRA Formentor är en utmanare bland de sju finalisterna. Juryn som utser vinnaren av den prestigefyllda utmärkelsen består av 60 erkända motorjournalister från 23 länder i Europa.

Läs mer på: www.cupraofficial.se

Mer från Cupra

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cupra och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?