ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nasdaq höjer budet på Cinnober från 75 till 87 kronor per aktie

Nasdaq Technology höjer budet från 75 kr till 87 kr kontant för varje aktie och från 85 kr till 121 kr kontant för varje teckningsoption i Cinnober. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det var i mitten av september som börsoperatören la ett bud på Cinnober, som utvecklar systemlösningar och tjänster för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster, på 75 kronor per aktie. På tisdagen meddelade Nasdaq att budet höjs till 87 kronore per aktie. För teckningsoptinerna höjs budet från 85 till 121 kronor. 

Det nya budet värderar samtliga utestående aktier och teckningsoptioner i Cinnober till omkring 1.991 Mkr. Nasdaq Technology frånfaller även villkoret om regulatoriska, myndighets- eller liknande tillstånd.

Aktieägare med totalt 82,6 procent av aktierna i Cinnober har antingen accepterat erbjudandet eller ovillkorat åtagit sig att acceptera det nya erbjudandet. 

Bland de institutioner som accepterat det höjda budet finns bland annat Swedbank Robur som förra veckan sa nej till det första budet. 

Cinnobers styrelse rekommenderar enhälligt att aktieägarna accepterar det nya budet.

"Vid bedömningen av det reviderade erbjudandet har styrelsen tagit hänsyn till att det reviderade erbjudandet är tydligt förmånligare för aktieägarna i Cinnober än erbjudandet, som styrelsen tidigare har rekommenderat", skriver Cinnobers styrelse i ett separat pressmeddelande. 

Det nya budet motsvarar en premie på 41 procent jämfört med stängningskursen den 13 september vilket var dagen innan det första budet offentliggjordes. Cinnober-aktien, som handelsstoppades innan börsöppning på tisdagen, stängde på måndagen på 78,4 kronor per aktie. 

Enligt ett börsmeddelande kommer handelsstoppet hävas klockan 10.40 på tisdagen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer