ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Namnen som väljs in i Northvolts nya styrelse

  • Peter Carlsson, vd för Northvolt. Foto: Jesper Frisk

Vid en extra bolagsstämma har Northvolt ändrat sammansättningen i sin styrelse. Goldman Sachs tar två styrelseplatser och Volkswagen en.

Efter att den aspirerande batterijätten lockat till sig nya miljardinvesterare har bolagets styrelse anpassats:

Michael Bruun, managing director och partner på Goldman Sachs, samt bankens investeringsexpert Sebastien Gagnon tar plats i styrelsen. Det gör även Volkswagen-styrelseledamoten och den tidigare ZF Friedrichshafen-chefen Stefan Sommer.

Kvar i styrelsen sitter Tom Johnstone, som även sitter i styrelserna för bland andra Husqvarna, Investor och Volvo Cars, tidigare Ratos-vd:n Susanna Campbell som även sitter i styrelsen för Tele2, samt Northvolts medgrundare Carl-Erik Lagercrantz, Peter Carlsson och Paolo Cerruti.

Vid extrastämman togs även beslut att ledamöterna Andreas Regnell, Mats Torring och suppleanten Sanna Lundkvist ska entledigas från styrelsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer