ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nibe bommar förväntningarna – ”stor variation i efterfrågan”

Värmeteknikbolaget Nibe rapporterar en omsättning på 6.093 miljoner kronor för årets andra kvartal, en ökning med drygt 13 procent på årsbasis. Rörelseresultatet landade på 659 Mkr, något under förväntan men upp 4 procent jämfört med fjolårets andra kvartal. 

Analytikerkåren hade väntat sig en omsättning på 6.077 Mkr och ett rörelseresultat på 671 Mkr enligt Infront Datas sammanställning. Värt att notera är att endast tre analytiker bidragit med estimat.

Koncernchefen Gerteric Lindquist uppger att omsättningen varit stabil under den första halvan av 2019.

”Det har dock varit en stor variation i efterfrågan, där produkter med hållbarhetsprofil haft en god utveckling medan konsumentprodukter och specialprodukter haft en svagare sådan”, skriver han i en kommentar till rapporten.

Enligt Gerteric Lindquist är det tydligt att politisk oro kring bland annat Storbritanniens utträde ur EU och handelskriget mellan USA och Kina har negativa effekter på efterfrågan.

”Oro för en kommande räntehöjning har mest sannolikt också bidragit till återhållsamhet men de senaste veckorna har ränteförväntningarna istället visat en nedåtgående trend”, skriver koncernchefen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies