ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mer deg i dosan – Swedish Match klår analytikerna

  • Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tobaksbolaget Swedish Match redovisade ett rörelseresultat på 1.196 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2018. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 1.183 Mkr enligt Infront Datas sammanställning av elva analytikers prognoser. 

På onsdagen var det dags för Swedish Match att presentera sina siffror för det fjärde kvartalet 2018. Nettoomsättningen uppgick till 3.301 Mkr vilket kan jämföras med 2.951 Mkr under samma kvartal 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig en nettoomsättning på 3.239 Mkr. 

”2018 var ett framgångsrikt år för Swedish Match med betydande tillväxt i både försäljning och rörelseresultat från produktsegment. Medan basaffären i våra två största produktsegment uppnådde goda resultat så fortsatte våra tillväxtinitiativ att uppvisa en mycket lovande utveckling, med en exceptionell tillväxt för Zyn i USA”, skriver Lars Dahlgren, vd för Swedish Match, i rapporten. 

Av vd-ordet framgår det även att en nationell lansering av Zyn i USA är planerad till det andra kvartalet. 

”Den mycket starka efterfrågan på ZYN i de västra delstaterna har föranlett oss att, ännu en gång, besluta om att utöka investeringen av tillverkningskapaciteten. Potentialen för ZYN sträcker sig längre än USA och produkten har nu i begränsad skala  även introducerats i Danmark och i Tjeckien”, skriver han i rapporten. 

Swedish Match nettoresultat landade på 925 Mkr under kvartalet vilket kan jämföras med 904 Mkr under samma kvartal 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett nettoresultat på 869 Mkr enligt Infront Datas sammanställning. 

Styrelsen föreslår en utdelning på 10,5 kronor per aktie vilket kan jämföras med fjolårets ordinarie utdelning på 9,2 kronor per aktie. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer