ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mycronic och Vitrolife lyfter Bures resultat

Investmentbolaget Bure redovisar ett resultat efter skatt på 368 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-135). Resultatet per aktie uppgick till 5:33 kronor (-1:94).

Substansvärdet var vid periodens utgång 159:20 kronor, upp från 137 kronor vid årsskiftet. Under niomånadersperioden uppgick totalavkastningen till nästan 35 procent. 

”Av de portföljbolag som rapporterat för det tredje kvartalet utmärker sig Mycronic, Vitrolife och Xvivo. Orderingången inom Mycronics båda affärsområden var fortsatt väldigt stark, vilket fick bolagets aktiekurs att nå nya toppnivåer. Både Vitrolife och Xvivo fortsätter att uppvisa tvåsiffriga tillväxttal och god bruttomarginal vilket också är starkt”, skriver Bures vd Henrik Blomquist i rapporten.

Noterbart är att Vitrolife, som är ett av Bures största innehav och där investmentbolaget äger 19 procent av aktierna, steg med 28 procent på onsdagen efter bolagets rapport för det tredje kvartalet. Bure i sin tur steg 11 procent till 169:40 kronor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer