ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Munter fredag på Stockholmsbörsen – rapportlyft för SEB

Stockholmsbörsen avslutade börsveckan med muntra miner när rapportfloden tog fart på allvar. Bland storbolagen gick SEB i bräschen för uppgången med ett lyft på 4,9 procent. 

När fredagens handel summerades var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index upp 0,7 procent medan OMXS30 steg 0,8 procent. 

SEB redovisade ett räntenetto på 5.692 miljoner kronor vilket var över analytikernas prognos på 5.515 Mkr enligt Infront Datas sammanställning. Aktien lyfte med 4,9 procent. 

Medicinteknikbolaget Vitrolifes försäljning ökade med 34 procent under det andra kvartalet varav 18 procent utgjorde organisk tillväxt. Aktien rusade med 11,2 procent. 

Det hårdblankade byggbolaget JM redovisade ett rörelseresultat på 506 Mkr under det andra kvartalet vilket var över analytikernas prognos på 488 Mkr enligt Bloomberg. Aktien rusade med 9,6 procent. 

Spelbolagsunderleverantören Netent redovisade ett rörelseresultat på 130 Mkr under det andra kvartalet vilket kan jämföras med 149 Mkr under samma period i fjol. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 133 Mkr. Aktien rasade med 14 procent. 

Bland övriga bolag föll spelbolaget Betsson med 7,4 procent medan strålknivsbolaget Elekta backade 3,1 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer