ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

MTG:s rapportras en fullträff för storblankarna

E-sports och gamingbolaget MTG:s senaste kvartalssiffror fick ett bryskt mottagande på Stockholmsbörsen. Det var goda nyheter för de storblankare som utökat sina korta positioner i aktien efter avknoppningen av tv-verksamheten Nent. 

I sin rapport för det andra kvartalet 2019 sänkte MTG sin tillväxtambition för 2019 till en organisk försäljningsökning på 8-12 procent från tidigare omkring 15 procent. Kvartalssiffrorna mottogs med förskräckelse på Stockholmsbörsen och aktien hade under måndagseftermiddagen rasat med 12,5 procent. 

Det var goda nyheter för de storblankare som under de senaste månaderna ökat sina korta positioner i aktien. När MTG och Nent gick skilda vägar i mars var aktien blankad av två storblankare med en kort position på 1,1 procent av kapitalet vilket sedan dess har ökat till fyra storblankare med en kort position på totalt 3,7 procent av kapitalet, enligt Holdings. 

Störst är Otus Capital Management som dök upp som publik storblankare i MTG i slutet av juni med kort position på 1 procent av kapitalet. En position som sedan dess utökats till dagens nivå på 1,44 procent av kapitalet, enligt Holdings. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer