ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

MTG stärker resultatet – kapar tillväxtprognosen

Underhållningsbolaget MTG rapporterar ett rörelseresultat, ebitda, om 39 miljoner kronor i andra kvartalet, vilket kan jämföras med en rörelseförlust om 67 Mkr i fjol. 

Den nya redovisningsprincipen, IFRS 16, påverkade rörelseresultatet med 13 miljoner kronor.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 71 miljoner kronor, mot minus 26 Mkr i fjol. Där inkluderas justeringar för jämförelsestörande poster om 4 Mkr, justeringar för långsiktiga på incitamentsprogram på 23 miljoner kronor och transaktionskostnader på 4 miljoner kronor.

Nettoomsättningen växte under perioden med 11 procent till 1.117 miljoner kronor, motsvarande en organisk tillväxt om 7 procent.

Periodens resultat från kvarvarande verksamheter noteras till minus 71 miljoner kronor, vilket kan jämföras med minus 136 Mkr i jämförbart kvartal 2018.

MTG sänker i samband med rapporten prognosen för den organiska tillväxten till mellan 8 och 12 procent för helåret 2019, vilket kan jämföras med den tidigare prognosen om 15 procent. Målet sätts även för en ensiffrig justerad rörelsemarginal i mittenspannet efter MTG:s centrala kostnader och exklusive påverkan från IFRS 16.

”Gruppens ambition för helåret 2019 har justerats för att bättre reflektera en långsammare utveckling och intäktsgenerering för media rättigheter inom esport”, heter det i rapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer