ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Walt Disney klättrar på småsurt Wall Street

USA-börserna öppnar fredagen i rött. Dow Jones industriindex kretsade kring nollan. Det bredare S&P 500 föll 0,1 procent medan Nasdaqs kompositindex backade närmare 0,2 procent. 

Walt Disneys justerade resultat i underhållningsföretagets fjärde kvartal var bättre än väntat och aktien steg 6 procent i öppningen. 

Klädkedjan GAP föll i stället 2,6 procent efter sänkt vinstprognos och beskedet att vd avgår. 

Spelutvecklaren Activision Blizzard tappade över 2,8 procent. Bättre kvartalsresultat än väntat överskuggades av att prognoserna för helåret inte levde upp till det analytiker räknat med. 

Spelbolaget Take Two Interactive överträffade vinst- och försäljningsförväntningarna.  Aktien var upp över 0,7 procent i öppningen.

Under torsdagen ökade hoppet om ett handelsavtal men under kvällen rapporterade Reuters att en uppgörelse mellan USA och Kina om att dra tillbaka tullar som en del i ett ”fas ett”-avtal möter stark intern opposition i Vita huset.

På fredagseftermiddagen kom sedan medieuppgifter om att USA enligt Vita husets ekonomiska rådgivare Peter Navarro som en del i ett ”fas ett”-avtal är berett att skjuta upp tullarna som skulle införas den 15 december. Andra tullar skulle sparas för framtida ”fas två- och tre”-förhandlingar.

Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham sade i ett tv-framträdande att USA är ”väldigt optimistiskt” om att nå ett avtal med Kina.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer