1515
Annons

Mörkt coronarekord för New York – men guvernören ser hopp

Foto:John Minchillo

Det senaste dygnet har 779 människor i delstaten New York mist livet till följd av coronapandemin. Det är det högsta antalet döda under ett dygn som hittills registrerats, säger delstatens guvernör Andrew Cuomo.

Di Omvärld: Brittiska sjuksköterskor ska rösta om strejk och högre oljepris väntas

Sjuksköterskor i Storbritannien ska rösta om strejk och Goldman Sachs höjer sin oljeprisprognos efter onsdagens produktionsminskning från Opec+. Här är några av torsdagens internationella nyheter. 

Sjuksköterskor i Storbritannien ska rösta om strejk

Hundratusentals sjuksköterskor över hela Storbritannien ska rösta om huruvida de ska gå ut i strejk. Det skriver the Guardian. Omröstningen är en protest mot regeringens beslut i juli att ge de flesta NHS-anställda en löneökning på 5 procent. RNC kräver att lönerna för sjuksköterskor höjs med 5 procent utöver inflationen, som för närvarande ligger på 10,1 procent. 

Läs mer. 

Goldman Sachs höjer oljeprisprognos

Oljekartellen Opec och dess allierade beslutade på onsdagen att minska produktionen av olja med två miljoner fat per dag från och med november för att upprätthålla prisstabilitet. Det är den största beslutade produktionsminskningen sedan början av pandemin. Efter beslutet har Goldman Sachs justerat upp sin prognos för oljepriset. Banken räknar nu med att priset på Nordsjöolja (brent) stiger med ytterligare 10 dollar och räknar med ett pris på 110 dollar per fat vid årsskiftet, rapporterar CNBC. Under det första kvartalet nästa år väntas oljepriset stiga ytterligare till 115 dollar per fat, skriver CNBC.

Läs mer. 

Shell flaggar för svagare resultat

Oljejätten Shell flaggar för att vinsten för det tredje kvartalet kommer att försvagas av en kraftig minskning av raffineringsmarginalerna och en ”betydligt” svagare vinst från handel med naturgas. Det framgår av ett pressmeddelande. Rapporten släpps den 27 oktober. 

Läs mer. 

Uppgifter: Musk och Twitter har svårt att komma överens

Efter att Elon Musk ändrat sig och nu trots allt avser att köpa mikrobloggen Twitter har de två sidorna svårt att komma överens om avtalsvillkoren för att slutföra affären. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. När Elon Musk först backade från affären stämde Twitter honom för kontraktsbrott och en rättsprocess var planerad till den 17 oktober. För att slippa den har Musk och Twitter försökt nå en uppgörelse i tid, men haft svårt. En av frågorna som måste redas ut är om affärens slutförande är beroende av att Musk erhåller den nödvändiga finansieringen, sade källor.

Läs mer. 

Fler flög med Norwegian

Norwegian ökade antalet passagerare med 92 procent till 1,874 miljoner i september, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 153 procent till nästan 2 miljoner passagerare. Det framkommer i ett pressmeddelande. Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, ökade flygbolaget med 100 procent under månaden (186).
”Vi förväntar en lägre efterfrågan under vintersäsongen som vi nu går in i. Norwegian är väl förberett att hantera den lugnare perioden”, säger vd Geir Karlsen. 

Läs mer. 

Di:s nyhetsbrev Omvärld ger dig koll på de hetaste internationella affärsnyheterna. Urvalet av nyheterna görs av Di:s erfarna marknadsreportrar. 

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här.  

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera