ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mörk dag för Investors finska verkstadspärla

  • Jacob Wallenberg och Johan Forssell. Foto: Evelina Carborn/Martina Huber

Det finska verkstadsbolaget Wärtsilä, Investors nionde största noterade innehav, har en mörk dag på Helsingforsbörsen. Bolagets delårsrapport kom in sämre än väntat på i stort sett alla punkter vilket får aktien på fall.

Wärtsilas orderingång var 2 procent sämre än väntat. Omsättningen 11 procent lägre än väntat och justerat rörelseresultat kom in 16 procent under förväntningarna, enligt Infront Datas snittestimat.

Industrikoncernen justerar dessutom ner sin efterfrågeprognos för de kommande tolv månaderna. Bolaget spår nu en något lägre efterfrågan i jämförelse med de föregående tolv månaderna. Tidigare prognos var att efterfrågan skulle vara i linje med föregående period.

Rapporten straffar Wärtsiläs aktie med en nedgång på 8 procent i Helsingfors. För Investors del utgjorde innehavet i Wärtsila 3 procent av investmentbolagets totala tillgångar vid det andra kvartalets slut, motsvarande 14,1 miljarder kronor. Efter dagens kursfall har det innehavet minskat till drygt 12,6 miljarder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer