ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgonkoll: Viss återhämtning i Asien efter fredagens börsfall

Asienbörserna inledde måndagen på minus men har vänt upp och handlas överlag högre under veckans första handelsdag. Förra veckan avslutades i rött med breda nedgångar på regionens börser.

Marknaden håller fortsatt ögonen på oljepriserna som pressats rejält den senaste tiden. Sedan toppnoteringen i början på oktober har priset sjunkit omkring 20 procent. I måndagshandeln handlas oljan högre efter att Opec och andra ledande oljeproducenter, vid sitt möte i Abu Dhabi i helgen, flaggat för produktionsminskningar nästa år.

Tokyobörsens Nikkei 225-index är oförändrat vid klockan 06.30 svensk tid. I fastlandskina stiger Shanghais kompositindex 0,7 procent och i Hongkong är Hang Seng upp 0,3 procent.

På bolagsfronten rapporterade den kinesiska e-handelsjätten Alibaba in försäljningen från "singlarnas dag" under helgen. Bolaget sålde för totalt 213,5 miljarder yuan i Kina, motsvarande cirka 283 miljarder kronor, vilket är ett nytt rekord. Tillväxtstakten på årsbasis var trots det den trögaste någonsin, skriver Reuters.

Nytt under natten och morgonen

Oljepriset fortsatte söderut på fredagen för tionde dagen i följd och WTI-oljan noterades omkring 60 dollar per fat, men har därefter vänt uppåt. Opec+ lade vid sitt möte i Abu Dhabi i helgen grunderna för produktionsminskningar under nästa år.

It-återförsäljaren Dustins företrädesemission är övertecknad och bolaget kommer tillföras 695 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader. Totalt tecknades 98,3 procent av de erbjudna aktierna med stöd av teckningsrätter.

Håll koll på...

Rasrisk i H&M
På måndagen skiljs utdelningen av i H&M-aktien, den andra i ordningen för året. 4,85 kronor per aktie – 3,7 miljarder för huvudägaren Stefan Perssons del – är därmed på väg till ägarna och kursen bör allt annat lika falla lika mycket.

Veteraner hedras
Amerikanarna hyllar sina krigsveteraner i samband med årsdagen av första världskrigets slut. Räntehandlarna tar en ledig måndag, men på börsgolvet pågår aktiviteten som vanligt, möjligen med lite lägre puls.

Dyster bopristro
Bostadspriserna har planat ut under hösten efter fjolårets fall. Men i den senaste boprisindikatorn från SEB anade hushållen oråd och färre trodde på stigande bopriser. På måndagen får vi svar på om trenden håller i sig.

Grannens priser
Hösten har bjudit på stigande inflation med energipriserna som draglok. På onsdag får vi veta om de svenska prisuppgångarna höll i sig i oktober, men en hint ges redan på måndagen då den danska KPI-utvecklingen offentliggörs.

Du har väl inte missat att Nordea Fonder har köpt aktier i H&M för flera miljarder det senaste året, medan andra svenska institutioner har storsålt?

Storbanken ser stor uppsida i modejätten och listar för Di sju skäl att tro på H&M.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer