ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Morgonkoll

Morgonkoll: Uppåt i Asien efter handelsoptimism

Asienbörserna handlas uppåt på måndagsmorgonen efter optimism kring handelssamtalen mellan USA och Kina.

Vid 06.25-tiden var Hongkongbörsens Hang Seng-index upp 1,3 procent samtidigt som Shanghais kompositindex steg 0,8 procent i Kina. Sydkoreanska Kospi ökade 1,3 procent. Tokyobörsen håller stängt på grund av helgdag.

Investerarna bevakade utvecklingen i handelsoron och tog fasta på att USA:s handelsminister Wilbur Ross uttryckte optimism om att de ska kunna nå ett ”fas ett”-avtal med Kina denna månad. Han tillade även att licenser snart ska gå till amerikanska företag att få sälja komponenter till Huawei.

Nytt från natten och morgonen

•USA-börserna handlades högre på fredagen efter en positiv jobbrapport och data från Kina som bidrog till att dämpa oron kring lägre global tillväxt. Japan har stängt på måndagen men övriga Asien är upp på positiva handelssignaler. Aussie- och Kiwidollarn har stärkts.

•Amerikanske presidenten Donald Trump har fel när han säger att brexitavtalet förhindrar ett handelsavtal mellan länderna, sade Boris Johnson i en intervju med Sky.

•Boris Johnson håller fast vid sitt brexitavtal och fortsätter att avvisa uppmaningen från Nigel Farage och hans Brexitparti att ingå en valallians. Kampanjerna inför valet den 12 december har nu startat.

•WTO har godkänt kinesiska handelssanktioner mot USA till ett värde om 3,6 miljarder dollar. Fallet härrör från tiden då Barack Obama var president, men kan komma bidra till spänningen mellan länderna.

•Handelssamtalen med Kina om att kunna slutföra ett ”fas ett”-avtal uppges gå framåt och om det kan ros i land så kommer det finnas många bra platser i USA att under teckna det på, enligt Donald Trump.

•Trump-administrationen signalerar samtidigt att de kanske inte behöver införa biltullar mot EU senare i november efter att ha haft ”bra samtal” med biltillverkare.

•Vid Asean-toppmötet i Thailand i helgen fortsatte förhandlingarna om att införa ett regionalt handelsblock, kallat RCEP, bestående av 16 länder. Indien bromsar däremot.

Håll koll på...

Under huven på Traton
Lyckas Scaniaägaren Traton göra om Volvo-tricket? Att med ett starkt kvartal och en hoppfull ledning få placerarna på bättre humör trots orderingångsras och prognos om 15 procent sämre europeisk lastbilsmarknad 2020. Svar på måndagen.

Stängt i Tokyo, öppet i Stockholm?
Tokyobörsen håller stängt på måndagen. Den i Stockholm är tänkt att vara öppen, men efter fredagens omfattande teknikstrul kanske det inte är helt säkert.

Lagarde premiärtalar
I fredags gjorde Christine Lagarde sin första arbetsdag som ECB-chef. På måndagskvällen håller hon sitt första tal. Vill hon rivstarta kan det tänkas att det kommer en avsiktsförklaring redan då.

EMU-inköpare på banan
Av respekt för de döda kom det i fredags inga inköpschefsindex för industrin från länder som Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. De kommer i stället på måndagen, liksom Sentix mätning av investerarförtroendet i EMU.

Hela agendan hittar du här. 

Du har väl inte missat: Efter superrallyt: Ta hem vinsten i småspararfavoriten 

Aktiekursen har mer än fyrdubblats i år. Drömfaktorn är stor om bolaget skulle lyckas, men de framtida framgångarna är i hög grad redan inprisade.

Gör som vd:n och storägarna – plocka fram aktien ur byrålådan och sälj.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer