ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Morgonkoll

Morgonkoll: Tokyobörsen tar täten i Asien

Asienbörserna stiger på tisdagen med Tokyobörsen i täten efter att Japan haft helgdag i går. Handlarna tog rygg på gårdagens positiva New York-börser. 

Vid 06.20-tiden var Nikkei-index upp 2,0 procent samtidigt som Hang Seng i Hongkong steg 0,5 procent. I Kina har Shanghais kompositindex avancerat 0,7 procent.

Från kinesiskt håll kom det inköpschefsindex för tjänstesektorn som steg till 52,1 i oktober jämfört med 51,3 i september. Det sammanvägda indexet för industrin och tjänstesektorn steg till 52,0 i oktober jämfört med 51,9 i september.

Nytt från natten och morgonen

•USA-börserna handlades högre på måndagen efter att marknaden tagit till sig av konjunktur- och handelsoptimism. Dow Jones storbolagsindex var vid stängning upp 0,4 procent. 

•Australiens centralbank, RBA, lämnade på tisdagen sin styrränta oförändrad på 0,75 procent.  RBA-chefen Philip Lowe sade att det är rimligt att förvänta sig en längre period med låga räntor kommer krävas för att nå full sysselsättning och inflationsmålet. 

•Det behövs en betydande förändring i utsikterna för att Fed-chefen i San Francisco, Mary Daly, ska anse att det krävs ytterligare ackommodering, det sade hon till reportrar på måndagskvällen. 

•Kina och USA överväger aktivt att slopa vissa tullar för att nå det partiella handelsavtal som förhandlas, det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till personer med insyn i samtalen. 

•Petra Einarsson får lämna posten som vd för förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs med omedelbar verkan. ”Styrelsen har konstaterat att bolaget inte har utvecklats i den takt som förväntats”, säger Jan Åström som tar över som styrelseordförande sedan tidigare ordförande Lennart Holm utsetts till tillförordnad vd. 

•Kina förordar ekonomisk öppenhet och står upp för den globala världshandelsordningen, det sade landets president Xi Jinping i ett tal på tisdagen. 

Håll koll på...

Dubbla premiärer
På tisdagen kommer EQT med sin första rapport sedan börsnoteringen för sex veckor sedan. Latour har varit med längre, men rapporten blir den första med Johan Hjertonsson som vd.

Tempen på industrin
SCB släpper på tisdagen statistik över produktionsvärdet i september och industrins orderingång i oktober. Produktionsvärdet har de senaste månaderna hållit upp överraskande bra.

Hett protokoll
Riksbanken publicerar på tisdagen protokollet från sitt senaste räntemöte. Många är nyfikna på hur direktionen kom fram till beslutet att tydligt flagga för räntehöjning i december.

Tjänsteinköpare på banan
I flera länder publiceras på tisdagen inköpschefsindex för tjänstesektorn i oktober. Bland dem är Kina, Sverige och USA. Den stora frågan är i vilken omfattning sättningen inom industrin har smittat av sig.

Hela agendan hittar du här. 

Du har väl inte missat: Trendbrott: Selin-bolaget rasar genom golvet – sälj 

En köpsignal har utlösts för Stockholmsbörsen, enligt Investtechs tekniska analys. Men det gäller att handla rätt, för att ta del av rallyt.

Vissa bolag flyr investerarna till varje pris och analysfirman pekar ut två aktier du ska sälja direkt, bland annat ett av Erik Selins innehav.

Samtidigt är det läge att plocka ett anrikt bolag som köparna kastar sig över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer