ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgonkoll: Nedåt på Asienbörserna – Hongkong i botten

De ledande asiatiska aktiemarknaderna vaknade på fel sida på fredagen. Dystrast var stämningen i Hongkong där Hang Seng-index faller med 2,3 procent. 

Börsveckan går mot en trist avslutning på de asiatiska aktiemarknaderna där Tokyobörsens Nikkei 225-index strax före klockan 06 svensk tid backat med 0,8 procent. 

De kinesiska fastlandsbörserna var fortsatt en stämningsdödare och backar för femte dagen i rad. Shanghaibörsens kompositindex är i skrivande stund ner 1,3 procent medan den tekniktunga Shenzhenbörsen faller 0,4 procent. 

Kinas konsumentpriser, KPI, steg med 2,5 procent i oktober jämfört med samma månad i fjol vilket var i linje med analytikernas förväntningar enligt Reuters sammanställning. Det uppger Kinas nationella statistikbyrå. 

Producentpriserna, PPI, steg i sin tur med 3,3 procent i oktober vilket även det var i linje med analytikernas förväntningar. 

I Hongkong var stämningen ännu dystrare och Hang Seng-index backar med 2,3 procent. I Australien backade Sydneybörsens S&P/ASX 200 med 0,4 procent medan sydkoreanska Kopsi-index är ner 0,2 procent. 

På oljefronten fortsätter priset på det svarta guldet att falla tillbaka. Spotpriset på Brentolja är i skrivande stund ner 0,3 procent till 70,7 dollar per fat medan WTI-oljan tappar 0,2 procent till 60,6 dollar per fat. 

 

Håll koll på...

...Fokus på bostadsutveckling

Byggbolaget Peab väntas redovisa försäljning om 12,8 miljarder och vinst före skatt om 716 miljoner kronor, enligt fyra analytiker som lämnat prognoser till SME Direkt. Intressant är hur det går för bostadsutvecklingen.

...Höga hyror på fina gatan

Fastighetsbolaget Hufvudstaden med fokus på fastigheter med bästa läge i Göteborg och Stockholm rapporterar sitt tredje kvartal vid lunchtid. Fortsätter förvaltningsresultatet att lyfta med stöd av högre hyresintäkter?

...Hur går det för PPI?

Flera länder rapporterar prisutvecklingen i producentledet på fredagen. I Kina väntas PPI för oktober öka 3,5 procent i årstakt, ner från 3,6 i september. Motsvarande siffra för USA är 2,6 procent, oförändrat mot föregående månad.

...Attendo visar siffrorna

Omsorgsbolaget Attendo redovisar resultatet för tredje kvartalet. Det blir premiär för vd Martin Tivéus som tillträdde i september. Omsättningen väntas landa på runt 270 miljoner kronor och resultatet före skatt på 22 miljoner.

 

Du missar väl inte: Tre portföljer som ger dig 25.000 kronor i månaden

Räntan på bankkontot är noll. Men Di:s utdelningsportföljer – som med rätt mängd kapital ger dig 25.000 kronor i månaden – jobbar på bra. Nu är det dags att stuva om och plocka in ett par fräscha högutdelare.    

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies