ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgonkoll: Kraftiga nedgångar på Asienbörserna

De asiatiska aktiemarknaderna bjöd på ordentliga nedgångar på torsdagen när färsk oro över handelskonflikten mellan USA och Kina satte klorna i marknaden. 

Torsdagen ser ut att bli en dyster historia på de ledande asiatiska aktiemarknaderna. Strax efter att klockan passerat sex svensk tid var Tokyobörsens Nikkei 225-index ner 2,6 procent.

På de kinesiska fastlandsbörserna backar Shanghaibörsens kompositindex med 1,4 procent medan den tekniktunga Shenzhenbärsen var ner 1,5 procent. Ännu värre var det i Hongkong där Hang Seng i skrivande stund är ner 2,6 procent. 

Torsdagens nedgångar kommer i spåren av Huaweis finanschef Meng Wanzhou, som även är dotter till bolagets grundare Ren Zhengfei, arresterats i Kanada på USA:s begäran vilket har satt ny fart på oron kring handelskonflikten mellan USA och Kina. 

Bland de stora förlorarna hittar vi bland annat telekombolaget ZTE som rasar med 7,3 procent. 

I Australien backar Sydneybörsens ASX 200 med 0,4 procent medan sydkoreanska KOSPI i skrivande stund är ner 1,7 procent. 

Håll koll på...

...Biovica lämnar rapport 

Forskningsbolaget Biovica som forskar kring biomarkörer för att underlätta cancerbehandling kommer med delårsrapport för perioden augusti-oktober. Bolaget handlas inför rapporten på lägstanivåer sedan börsnoteringen i mars 2017.

...Opecmöte i Wien 

På torsdagen håller oljekartellen Opec sitt 175:e möte sedan bildandet 1960. Organisationen är pressad till följd av den senaste tidens oljeprisfall och nyheten att Qatar som en del i konflikten med Saudiarabien kommer att lämna kartellen.

...Inköpschefsindex från USA 

Från USA presenteras inköpschefsindex för november. Det är en viktig siffra för att avgöra konjunkturutsikterna och marknaden räknar med en fortsatt hög aktivitet även om index förväntas ha minskat från 60,3 i oktober till 59,2.

...Orexos kapitalmarknadsdag 

Läkemedelsbolaget Orexo, en av årets stora börsvinnare med en uppgång på 57 procent, håller kapitalmarknadsdag. Marknaden vill veta om höstens domstolsbeslut i USA angående patenträttigheterna för Zubsolv ändrar bolagets inriktning.

 

Du missar väl inte: Här kan du fynda bostad 

Stockholms tunnelbana byggs ut med en mängd nya stationer de kommande åren. Det väntas höja bostadspriserna i områden som får förbättrade resmöjligheter. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies