ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgonkoll: Hongkongbörsens ägare faller efter bud

Asienbörserna bjöd överlag på stigande kurser under torsdagsmorgonen. På bolagsnivå faller Hongkongbörsens ägarbolag i spåren av onsdagens bud på Londonbörsen. 

I Japan stiger Tokyobörsens Nikkei 225-index med omkring 1 procent. Bland vinnarna hittar vi bland annat e-handelsbolaget Zozo som rusar med 14,3 procent efter att Yahoo Japan tecknat avtal om att köpa majoriteten av aktierna i bolaget. 

USA:s president Donald Trump gick på onsdagen med på att skjuta upp tullökningarna på kinesiska varor i två veckor. Shanghaibörsens kompositindex är i skrivande stund upp 0,2 procent medan den tekniktunga Shenzhenbörsen ökar 0,1 procent. 

Mot strömmen går Hongkongbörsen där Hang Seng-index i skrivande stund är ner 0,2 procent. Bland enskilda aktier faller Hongkongbörsens ägarbolag Hongkong Exchanges and Clearing med 3,6 procent efter att bolaget lagt ett bud på Londonbörsen på motsvarande 355 miljarder kronor. 

Håll koll på...

Draghis sista drag

Torsdagens absolut hetaste tilldragelse är räntebeskedet från den europeiska centralbanken. Det blir ECB-chefen Mario Draghis sista och förväntningarna på offensiva åtgärder har skruvats upp rejält. Ställ larmet på 13.45.

Villans värde

Bostadspriserna har börjat hämta sig från dippen som inleddes för två år sedan. På torsdagen får vi en uppdatering av utvecklingen för villapriserna när Statistiska centralbyrån presenterar småhusbarometern.

Eurozonens inbromsning

Industriproduktionen i EMU har backat varje månad sedan oktober i fjol, mätt i årstakt. För juli väntas ett fall framåt – minskningen spås stanna på 1,3 procent, att jämföra med den överraskande stora nedgången på 2,6 procent i juni.

Amerikansk inflation

De amerikanska priserna, mätt som KPI, har stigit med mellan 1,6 och 1,9 procent i årstakt hittills i år. Trots Donald Trumps tullhöjningar förväntas torsdagens augustisiffra stanna på julinivån 1,8 procent.

Hela agendan hittar du här. 

Du har väl inte missat: Bäddat för problem – Ingves gödde de rikaste  

Riksbankens direktion utses inte direkt av medborgarna, och kan inte avsättas i val.

Men ändå får bankens extremränta politiska effekter genom att gynna vissa grupper och vidga gapet mellan de som har och inte har. Det bäddar för problem.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer