ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Morgonkoll

Morgonkoll: Handelskonflikten fortsätter tynga Asienbörserna

  • Foto: Koji Sasahara

Asienbörserna faller tillbaka på torsdagen efter gårdagens rapporter om att det kan dröja till nästa år innan ett ”fas ett-avtal” mellan USA och Kina nås. Vid 06.20-tiden svensk tid var Tokyobörsens Nikkei 225-index ner 0,8 procent. 

På övriga Asienbörser syntes Hang Seng ner 1,6 procent i Hongkong samtidigt som Shanghais kompositindex tappade 0,5 procent.

Handelskonflikten fortsätter att sätta sina spår. Sent på onsdagen meddelade högtalartillverkaren Sonos, i samband med bolagets delårsrapport, att vinsten för räkenskapsåret 2019/2020 kan backa med så mycket som 19 procent på grund av de importtullar som USA infört mot Kina. Aktien steg trots detta med 2,7 procent i den amerikanska efterhandeln, efter att ha varit ner 4,4 procent i den ordinarie handeln på Wall Street.

Nytt från natten och morgonen

•De ledande börserna på Wall Street sjönk under onsdagen. Enligt källor med insyn i Vita huset kan det dröja till nästa år innan USA och Kina kan slutföra ett fas ett-avtal. Senare under kvällen förklarade dock Vita husets talesperson Judd Deere att samtalen med Kina fortgår och att det har gjorts framsteg, vilket fick börserna att återhämta en del av den tidigare nedgången.

•Kinas chefsförhandlare och vice premiärminister Liu He är försiktigt optimistisk till chanserna att nå ett ”fas ett”-handelsavtal med USA.

•General Motors stämmer Fiat Chrysler för korruption. Enligt GM ska Fiat ha mutat sig till lönefördelar under förhandlingsprocessen med fackföreningen United Auto Workers mellan åren 2009 och 2015.

•Klädkoncernen L Brands, med bland annat Victorias Secret och Bath & Body Works i portföljen, sjönk 7,1 procent inför onsdagens kvartalsrapport. Även för Nordstrom var förväntningarna lågt ställda bland investerare inför delårsrapporten, som släpps på torsdagen. Aktien var ned 4,4 procent.

•Chiptillverkaren Nvidia steg 1,5 procent sedan SunTrust Robinson Humphrey gett en köprekommendation med anledning av bolagets starka positionering inom spel, serveracceleration och på längre sikt även självkörande bilar.

•Federal Reserve ser inget behov av att sänka styrräntan ytterligare, såvida inte de ekonomiska förutsättningarna förändras markant, det framgår av protokollet från Feds policykommitté FOMC:s möte den 29-30 oktober, som publicerades på onsdagskvällen.

•Sökjätten Google kommer inte längre tillåta att politisk reklam riktas baserat på personers politiska hemvist. Företaget ska också begränsa desinformation och förbjuda så kallade ”deepfakes” i reklam. 

 

Håll koll på...

Sista rapporten
Lundbergs sätter punkt för en historiskt stark rapportflod. Efter en 20 månader lång kurssvacka är Fredrik Lundbergs fastighetstunga förvaltningsbolag tillbaka. I år har aktien klättrat 47 procent och substansen värderas med premie.

Rikemansklubben siar
Fortsätter OECD att dra ned tillväxtutsikterna? För världen, USA och EU sänktes de reala BNP-prognoserna för 2020 till 3, 2 respektive 1 procent jämnt vid uppdateringen i september.

Draghis sista suck
Sedan 1 november håller Christine Lagarde i tåtarna för Europeiska centralbanken. Alla är inställda på en expansiv penningpolitik under lång tid. På torsdagen får vi reda på hur diskussionerna gick på företrädarens Mario Draghis sista möte.

Gruvsång
Med starka kvartalssiffror från Sandvik och svaga från Epiroc letar investerarna efter statusen för gruvutrustningskonjunkturen. Lyssna in på materialhanteringsbolaget Outotecs kapitalmarknadsdag om kanariefåglar kvittrar.

Hela agendan hittar du här. 

 

Du missar väl inte: Tio elitaktier som krossar folkets avkastning 

Stockholmsbörsens folkaktier har gått svagt i år. Betydligt bättre har det gått för bolagen som de stora massorna missat.

Di har tagit fram en portfölj med tio ”elitaktier” som spöat börsen med råge. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer