ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Breda nedgångar i Asien – handelskriget slår mot datortillverkaren

Gårdagens recessionssignal från den amerikanska räntemarknaden sätter avtryck i de asiatiska börserna som bjuder på breda fall under torsdagsmorgonen.

De asiatiska börserna har hämtat sig något sedan de stora fallen i den inledande torsdagshandeln. De flesta av regionens ledande index handlas dock fortsatt ned efter att de amerikanska räntorna på onsdagen skickat en recessionssignal i form av en invertering av två- och tioårsräntorna.

Under morgonen har den amerikanska 30-årsräntan tillfälligt fallit under 2 procent för första gången någonsin.

Japanska Nikkei går fortsatt svagt och handlas ned 1,5 procent. Breda Topix raderade ut årets uppgång tidigare under morgonen

Hongkongs Hang Seng har bjudit på en större återhämtning och lyckades tillfälligt stiga så mycket som 0,5 procent men har vänt ned under nollan igen och backar nu 0,2 procent. 

Datortillverkaren Lenovo tappar 6,3 procent trots en rejäl vinstökning i rapporten för årets andra kvartal. Nedgången drivs i stället av att bolaget flaggat för kommande prishöjningar om handelskriget mellan USA och Kina fortsätter.

På fastlandet faller Shanghaibörsen 0,6 procent medan storbolagsindexet CSI 300 är ned 0,5 procent.

Under morgonen har storbanken Standard Chartered sänkt tillväxtprognosen för Kina från 6,5 procent till 6,2 procent för helåret. För 2020 sänks prognosen från 6,3 till 6,2 procent.

 I Australien backar ASX 200 2,6 procent. Under morgonen har färsk statistik visat att arbetslösheten förblev oförändrad på 5,2 procent i juli trots att sysselsättningen ökade.

Håll koll på...  

...Rapport från Fingerprint

Fingerprint Cards meddelade i tisdags att bolagets sensorer sannolikt kommer att användas i Samsungs mobil Galaxy A10s. Vad detta betyder i pengar anges inte. På torsdagen får vi dock resultatet för det andra kvartalet .  

...E-handlaren visar upp sig

I år har Boozts börsvärde ökat en fjärdedel, trots kursfall på svaga kvartalssiffror i maj. Nu är det dags för andra kvartalet. Står bolaget fast vid helårsprognosen om tillväxt på över 27 procent och bättre marginaler?  

...Norskt räntebesked

I juni höjde norska centralbanken styrräntan med 0,25 procentenheter till 1,25 procent. Tidigare var sannolikheten stor för ytterligare höjning i år. Har senaste tidens oro ändrat bankens syn? Klockan tio lämnas besked.   

...Ny mätning från Philly Fed

Regionala Philadelphia Fed tar varje månad tempen på aktiviteten i tillverkningsindustrin. Index visar antalet företag som visar tillväxt minus dem som krymper. I augusti väntas index ha fallit till 10 från 21,8 i juli.  

 

Nytt från natten och morgonen: 

• De ledande börsindexen i New York drog nedåt rejält på onsdagen efter förnyad oro för den ekonomiska tillväxten globalt. Samtliga sektorer på S&P 500 blinkade rött på onsdagen med energi och finans i botten.

• Cisco, som tillverkar nätverksutrustning, backade 6-7 procent i efterhandeln efter att prognosen för intäkter och justerad vinst per aktie för det första kvartalet missade förväntningarna. Vinst och försäljning för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret var ungefär som väntat.

• President Donald Trump gick åter till attack mot Federal Reserve i en tweet på onsdagskvällen då han gav centralbanken skulden för den ökade rädslan för en avmattande amerikansk ekonomi. Trump upprepade även sitt tidigare budskap att det inte är Kina som är problemet utan Fed.

• Hexatronic, systemleverantör inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag, har tecknat ett flertal avtal på den tyska FTTH-marknaden (fiber till hemmet) till ett totalt värde om cirka 40 miljoner kronor.

• Enligt Reuters beräkningar steg priserna för nya hem totalt med 9,7 procent i årstakt i juli, efter en uppgång med 10,3 procent månaden före.  På månadsbasis steg priserna 0,6 procent, jämfört med +0,7 procent månaden före.

 

Du missar väl inte: Storbanken: Köpläge för modiga

Swedbank har sedan december 2018 rekommenderat en neutral aktievikt. Men nu – mitt under det brinnande handelskriget – byter banken fot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer