ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgonkoll: Breda uppgångar i Asien på duvaktiga Fed-signaler

  • Foto: Evelina Carborn

Asienbörserna handlas högre på bred front under veckans sista handelsdag. Förhoppningar om mer lättnader från Federal Reserve gasar på kurserna i regionen.

Vid 06.15-tiden hade Nikkei-index i Tokyo stigit med 1,8 procent samtidigt som Hang Seng i Hongkong var upp 1,1 procent. I fastlands-Kina var Shanghais kompositindex upp 1,0 procent.

Ett uttalande från Fedchefen i New York, John Williams, på torsdagen gav bränsle till uppgångarna. Enligt Williams är Federal Reserves effektivaste strategi, i en era med låga räntor, att agera snabbt och sänka styrräntan vid första varningssignal. 

”När du har begränsad stimulans att tillgå är det värt att agera snabbt och sänka styrräntor vid första tecken på ekonomiskt trångmål”, uppgav han.

 

Håll koll på...  

...Slutkläm på hektisk vecka

Det har varit en rapporttät vecka på Stockholmsbörsen och flera bolag har gett sina konjunkturbedömningar. Veckan rundas av med bland annat SSAB och Boliden rapporterar på morgonen och Autoliv vid lunchtid.  

...Ibland ser man inte...

... skogen för alla träd, lyder ordstävet. För skogsbolagen tycks dock placerarna hittills ha varit med på både detaljerna och helhetsbilden. På fredagen är det dags för Stora Enso vars aktie är ned över 40 procent det senaste året.  

...Så mår konsumenterna

Klockan 16 på fredagen publiceras Michiganindex, som bland annat mäter konsumentsentimentet i USA. Analytikerna räknar med att indexnivån för konsumentindex är oförändrat jämfört med föregående månad.   

...Rapporttätt i spelsektorn

Både speloperatören Betsson och underleverantören Evolution Gaming rapporterar på fredagen. Betsson lär få en och annan fråga om aktieköpet i krisande Global Gaming tidigare i veckan – vill han köpa upp konkurrenten?  

 

Nytt från natten och morgonen

• De ledande börserna i New York vände upp och stängde i positivt territorium efter en svag inledning på torsdagen. Börsen tog fart uppåt och dollarn försvagades i samband med att Fedchefen i New York, John Williams, i ett tal framhävde Feds bästa strategi i en era med låga räntor är att agera snabbt och sänka räntan vid första tecken på ekonomiskt trångmål. Dollarn tappade och amerikanska räntor sjönk

• Vice Fedchefen, Richard Clarida sade också i en intervju med Fox News på torsdagskvällen att penningpolitiska beslutsfattare inte bör vänta till dess ekonomin uppenbart har försvagats innan man sänker räntan för att ”hålla ekonomin på rätt köl”.

• Oljepriset sjönk 2,9 procent på torsdagen, efter en uppgång tidigare under dagen. Enligt Bloomberg News orsakades fallet av ökad pessimism angående handelskonflikten mellan USA och Kina samt oro för ökad produktion i Ryssland.

• Amazon sjönk 0,7 procent. Donald Trump uppgav att han undersöker om det molntjänstkontrakt värt upp till 10 miljarder dollar, som det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon ska dela ut, eventuellt kan favorisera Amazon.

• Microsoft redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:37 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:22 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. Intäkterna var 33,7 miljarder dollar. Väntat var intäkter på 32,8 miljarder dollar.

• USA har skjutit ned och ”omedelbart förstört” en iransk drönare som var på väg mot ett amerikanskt fartyg i närheten av Hormuzsundet. Det sade Donald Trump på torsdagskvällen, skriver Bloomberg News.

 

Du missar väl inte: Köp efter raset – storbolaget kan rusa 150 procent 

Carnegie och Kepler Cheuvreux är överens. Efter rapportfallet är det guldläge att köpa in sig i en av årets bästa storbolagsaktier igen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer