ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgan Stanley hissar och dissar storbankerna – här är dagens rekar

Morgan Stanley skruvar ner sin rekommendation för storbanken SEB till undervikt och höjer samtidigt sektorskollegan Swedbank till övervikt.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för SEB till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 95 från 101 kronor. Aktien stängde på 92,10 kronor i fredags.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Swedbank till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 175 från 171 kronor. Aktien stängde på 140 kronor i fredags och den har fallit med 29 procent sedan årsskiftet.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Scandic Hotels till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 90 kronor. Aktien har gått ned med 17,5 procent de tolv senaste månaderna och stängde på 77,75 kronor i fredags.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Bonava till köp från sälj. Riktkursen höjs till 122 från 115 kronor. Aktien stängde på 108 kronor i fredags och den gått ned drygt 5 procent den senaste månaden och ungefär lika mycket räknat från årsskiftet.

GMP sänker riktkursen för IPC till 67,68 kronor från tidigare 69,25 kronor och upprepar köprekommendationen. IPC handlades för 38,50 kronor vid Stockholmsbörsens stängning på fredagen.

SEB höjer riktkursen för dagligvarukedjan Axfood från 130 till 180 kronor och upprepar rekommendationen sälj. Axfood stängde på kursen 204 kronor på fredagen.

SEB höjer riktkursen för industrikoncernen Trelleborg från 145 till 160 kronor och upprepar köprekommendationen. Trelleborgs aktie handlades för 140,30 kronor vid stängning på fredagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer