ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgan Stanley genomför sitt största förvärv sedan finanskrisen

Morgan Stanley köper kanadensiska Solium Capital för 900 miljoner dollar, motsvarande 8.342 miljoner kronor, i den största affären för den amerikanska investmentbanken sedan finanskrisen.

Morgan Stanley uppger att banken kommer att betala 19,15 dollar per aktie för Solium Capital i en affär som väntas avslutas under andra kvartalet 2019, rapporterar CNBC. Det ger en premie på 43 procent av Soliums stängingskurs på fredagen.

Solium, som är baserat i Calgary, bistår företag att hantera aktieoptioner åt anställda med omkring 3.000 bolag i kundbasen. Förhoppningen är att konvertera dessa bolags omkring en miljon anställda till Morgan Stanley-kunder, uppger investmentbankens vd James Gorman.

”Förvärvet ger Morgan Stanley större tillgång till företagskunder och en direkt kanal till deras anställda, liksom ökade möjligheter att etablera och utveckla relationer till en yngre målgrupp”, säger han i ett uttalande, enligt Bloomberg. 

Förvärvet är det största som investmentbanken har genomfört sedan finanskrisen.

”Förra året kände vi oss för första gången bekväma igen att börja göra förvärv”, säger James Gorman till Wall Street Journal och tillägger att banken ”skulle vilja göra fler” framöver.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies