1515
Annons

Moment Group har fastställt villkor i emissioner

Underhållningsbolaget Moment Group meddelar att teckningskursen i de emissioner som tidigare har aviserats kommer att uppgå till 0,133 kronor per aktie. 

Det framgår av kallelsen till den extra bolagsstämman den 29 januari 2021.

Innehåll från InyettAnnons

Håll koll på EU:s sanktionslista i höst: ”Därför bör svenska företag bry sig”

Efter Rysslands invasion av Ukraina pratar alla om EU:s sanktioner, men samtidigt finns det inget stöd för det enskilda företaget att faktiskt följa sanktionslistan – och det är svårt att ens veta i vilken ände man ska börja.

– Därför har vi lanserat en sanktionskontroll som är en automatiserad kontroll mot EU:s sanktionslista. På bara några sekunder får man reda på om företaget man gör eller ska göra affärer med är med på listan, förklarar Magnus Månsson, vd på fintech-bolaget Inyett.

Läs mer om vad EU:s sanktioner innebär för din verksamhet

Sanktioner är ett verktyg för att sätta press på en stat eller en aktör – och om man bryter mot dem kan straffet bli böter eller fängelse. Utvecklingen i omvärlden har gjort det allt viktigare för svenska företag och organisationer att kontrollera vilka företag och personer man faktiskt gör eller ska göra affärer, men det är också en utmaning.

– Vad är det egentligen som behöver kontrolleras? Handlar det bara om leverantörer och kunder? Eller bör även associerade företag i en koncern eller associerade personer bakom ett bolag kollas upp? Hur ofta ska man titta igenom listan – och vad gör man med svaret man får? Många företag med verksamheter som normalt inte är förknippad med risk när det kommer till sanktioner, finner sig nu osäkra och frågande till hur man bör agera på bästa sätt, säger Magnus Månsson.

– Bara att hitta vilka listor man ska ha koll på är svårt och att sedan gå igenom alla namn på listorna varje gång man gör en betalning eller skriver på ett avtal är nästintill omöjligt.

”Det handlar om människoliv”

Om man gör affärer med en individ eller ett företag som finns med på en sanktionslista stöttar man allt från krig till terrorverksamhet och penningtvätt.

– I slutändan handlar det om människoliv, vilket gör själva incitamentet att bry sig om sanktioner enormt stort. De allra flesta företag vill göra rätt för sig, men då måste det också vara enkelt att göra det.

Gör en koll i realtid

Hela idén med Inyetts automatiserade lösning är att se till att användarna gör affärer med rätt aktörer och att deras pengar inte hamnar i fel händer. Tjänsten flaggar inte bara för aktörer som är med på EU:s sanktionslista utan varnar även för andra typer av risker, misstag och bedrägerier kopplade till leverantörsbetalningar.

– Om man betalar in många fakturor per dag är det omöjligt, eller i alla fall extremt tidskrävande, att exempelvis kontrollera om leverantören har gått i konkurs, blivit av med sin F-skatt eller är ett aktivt bluffbolag. Men vår lösning kan göra det på ett ögonblick.

Läs mer om vad EU:s sanktioner innebär för din verksamhet

Mer från Inyett

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Inyett och ej en artikel av Dagens industri

Kraftig uppgång på Wall Street – Netflix och Biogen rusade

USA-börserna rekylerade upp med kraft på onsdagen efter den senaste tidens nedgångar. Bland enskilda bolag rusade streamingbolaget Netflix och läkemedelsbolaget BIogen. 

Wall Street bjöd på muntra minder under onsdagen där uppgången tilltog under aftonen. När dagens handel summerades var breda S&P 500 upp 2 procent, efter att ha backat 6 dagar i rad, medan Dow Jones steg 1,9 procent och tekniktunga Nasdaq 2,1 procent. 

Efter att tillfälligt ha varit uppe på 4 procent har räntan på den amerikanska tioåringen fallit 24 punkter till 3,71 procent. 

Nedgången kommer i spåren av att Bank of England vid lunchtid meddelade att de kommer genomföra köp av statsobligationer med längre löptider för att återställa ordnade marknadsförhållanden vilket fick räntan på den brittiska 30-åringen att rasa med 106 punkter till 3,92 procent. 

Under natten till onsdagen meddelade svenska Bioarctic tillsammans med partnerbolaget Eisai och Biogen positiva studieresultat för läkemedelskandidaten lecanemab i fas 3-studie Clarity för behandling av Alzheimers sjukdom i tidigt skede. Biogen rusade med 39,5 procent. 

Atlantic Equities höjer sin rekommendation för streamingbolaget Netflix från neutral till övervikt med riktkursen 283 dollar. Höjning motiveras bland annat med Netflix planer på att lansera ett reklamfinansierat alternativ under de kommande månaderna. Atlantic Equities menar att detta kan vara mycket positivt för bolaget och inte reflekteras i de nuvarande estimaten, skriver CNBC. Aktien rusade 9,3 procent. 

 

Texten uppdateras. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera