ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Modebolaget Superdry vinstvarnar – tyngs av sommarens extremväder

Den varma sommaren fortsätter att skörda offer i klädbranschen. På måndagen vinstvarnade brittiska Superdry med hänvisning till det varma vädret och valutakursrörelser. Det rapporterar Financial Times. 

På måndagen varnade Superdry för att sommarens osedvanligt varma väder har haft en kraftigt negativ inverkan på bolagets jumper och jackförsäljning. Produktkategorierna står för omkring 45 procent av bolagets årliga försäljning. 

Tillsammans med ett svagare konsumentsentiment väntas bolagets helårsvinst påverkas negativt med omkring 10 miljoner pund, motsvarande 118 miljoner kronor, skriver Financial Times.  

Som lök på laxen kommer bolaget även påverkas negativt av valutakostnader på 8 miljoner pund tack vare valutakursförsäkring som inte gav det skydd bolaget hade väntat sig. 

"Superdry är ett starkt varumärke med stora tillväxtmöjligheter med stöd av en robust operativ kapacitet, men vi är inte immuna mot utmaningar i spåren av den här perioden av ovanligt varmt väder", säger Euan Sutherland, vd för Superdry, i ett pressmeddelande.  

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies