ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Moberg Pharma licensierar ut till Bayer – avtal kan bli värt över halv miljard

Moberg Pharma har ingått ett licensavtal med den tyska läkemedelsjätten Bayer. Om vissa villkor uppfylls kan det innebära mångmiljonintäkter för det Stockholmsnoterade bolaget.

Licensavtalet är slutet med Consumer Health-divisionen inom Bayer-koncernen och gäller ”exklusiva Europarättigheter” till MOB-015, en ny topikal nagelsvampsbehandling baserad på Mobergs egenutvecklade formulering av terbinafin, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet kan ge Moberg Pharma milstolpsintäkter om totalt upp till 50 miljoner euro, drygt en halv miljard kronor, varav 1,5 miljoner euro i samband med ingånget avtal. Merparten av milstolpsintäkterna är villkorade av kommersiella delmål och resterande del av uppnådda utvecklingsmål och regulatoriska framsteg. Moberg Pharma kommer även att erhålla royalties och ersättning för levererade produkter.

Bayer kommer att ansvara för marknadsföring, distribution och försäljning i Europa efter avslutade kliniska fas 3-studier och registrering av produkten.

Moberg Pharma har omsatt 342 miljoner kronor under de tre första kvartalen av 2018. Bolaget släpper sitt bokslut tisdagen den 12 februari klockan 08.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies